ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

“Το Λιμενικό Ταμείο Θάσου προέβη σε άσκηση σε άσκηση αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης” δηλώνει ο Πρόεδρός του Δημήτρης Μανίτσας

Το Λιμενικό Ταμείο Θάσου προέβη σε άσκηση σε άσκηση αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Μανιτσας σημείωσε πως ήταν μία άσκηση με την συμμετοχή περίπου 20 ατόμων.

Όπως ανέφερε “Είναι μια άσκηση η οποία γίνεται κάθε χρόνο. Φυσικά λόγω της πανδημίας ένας χρόνος ήταν κενός και τώρα είμαστε έτοιμοι. Μια άσκηση στη διάρκεια της οποίας βγάζουμε όλον τον αντιρρυπαντικό εξοπλισμό που έχουμε στο κεντρικό λιμάνι του νησιού και κάνουμε μια άσκηση με βάρκα.

Βγάζουμε τα φράγματα έξω σαν να γίνεται ένα πραγματικό περιστατικό. Υπάρχει βέβαια το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου και φυσικά υπάρχει συνδρομή του Λιμενικού Τμήματος και όλο σχεδόν το προσωπικό είναι εκεί.

Ήταν μια άσκηση με 20 άτομα περίπου παρόντα και θεωρώ ότι ήταν πολύ ωφέλιμη. Την πρώτη ημέρα κάναμε την πρακτική και τη δεύτερη κάναμε και την εφαρμογή όσων μας δίδαξαν. Μια άσκηση που πρέπει να γίνεται για να διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο ότι σε περίπτωση που γίνει μια θαλάσσια ρύπανση θα πρέπει αυτή να την αντιμετωπίσουμε άμεσα και όσο καλύτερα γίνεται.

Έχουμε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται και υπάρχει και γνώση για να τον χρησιμοποιήσουμε αν και εύχομαι να μην χρειασθεί ποτέ. Απλά γνώση υπάρχει”.

Ο ίδιος θύμισε ότι όλα αυτά απορρέουν από τις υποχρεώσεις που υπάρχουν ελέω της άδειας για τα περιβαλλοντικά. “ Τα  περιβαλλοντικά που είναι άλλωστε συνυφασμένα με το σχέδιο ασφαλείας του λιμανιού. Το ένα ακολουθεί το άλλο” σχολίασε.

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ

Αναφορικά με την γενικότερη κατάσταση τόνισε. “Εδώ στο Λιμενικό Ταμείο είμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Σχεδιάζουμε για το 2023 την τουριστική σεζόν. Βλέπουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε ….. Έχουμε ακόμη μια άσκηση επί χάρτου στις 9 του μηνός και  αφορά στο εμπορικό λιμάνι μας” τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *