Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση Let`s Do It Greece που έγινε και στον νομό Καβάλας καθώς συμμετείχαν όλοι οι δήμοι…  Στον Δήμο Καβάλας η συμμετοχή των εθελοντών και των συλλόγων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.  Η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την επιτυχία του εγχειρήματος.

ΜΝΗΜΕΙΟ

Ο Δήμος Καβάλας θα αποκαταστήσει άμεσα το Μνημείο των Καβαλιωτών Εβραίων που άγνωστοι το βανδάλισαν.. Μία υπόθεση που έλαβε διαστάσεις και με ευθύνη μας… Μόνον που δεν το διαφημίσαμε….

ΛΥΠΗΡΟ

Και είναι λυπηρό το μένος κάποιων να ξεσπά σε μία άψυχη μαρμάρινη στήλη που περιέχει ονόματα αδικοχαμένων ανθρώπων…

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εκπαιδευτικές δομές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ν. Καβάλας θα επισκεφθεί σήμερα  ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, στην Καβάλα.. Ο κ. Μπαξεβανάκης βρίσκεται από χθες στην Καβάλα.. Τι έγινε ρε παιδιά, πολλοί υπουργοί τελευταία μας επισκέπτονται… Λέτε να πάμε σε εκλογές;

ΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν στην Δράμα  από τις Σέρρες 70 πρόσφυγες, συριακής και ιρακινής καταγωγής. Επίσης στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας αναμένεται μέχρι το τέλος του Απριλίου να μεταφερθούν 350 πρόσφυγες από άλλες δομές της χώρας. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού σε δηλώσεις της τόνισε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στα κτήρια του Ασημακοπούλου και η φιλοξενία των προσφύγων θα είναι ιδανική.  Στο διαμορφωμένο στρατόπεδο αρχικά θα μεταφερθούν   αυτοί οι  350 πρόσφυγες  που θα προέρχονται  από διάφορα  στρατόπεδα  της χώρας,  όχι όμως από τα νησιά. Το αμέσως επόμενο  διάστημα αναμένονται 20 ασυνόδευτα παιδιά στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Στο μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε καταδίωξη ενός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου με 6 Σύριους που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας έλαβε χώρα στην Εγνατία Οδό. Το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή της Χρυσούπολης από περιπολικά, και ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή του Αγίου Ανδρέα, όπου και το ΙΧ όχημα ανετράπη.  Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να τραυματιστούν οι 6 Σύριοι ελαφρά αν και 2 εξ` αυτών φέρουν κατάγματα σε χέρι και σε πόδι. Οι 6 Σύριοι μεταφέρθηκαν  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από όπου τελικά πήραν εξητήριο..

ΕΛΛΗΝΑΣ..

Ο  οδηγός-διακινητής ξέφυγε και αναζητείται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι Έλληνας και θεωρείται ότι είναι θέμα ωρών ο εντοπισμός και η σύλληψη του..  Πάντως από θαύμα δεν θρηνήσαμε  νεκρούς καθώς  ο διακινητής κινούνταν με ταχύτητα άνω  των 100 χλμ την ώρα.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ

Το γεγονός πάντως ότι ο διακινητής είναι Έλληνας είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό… Διότι σημαίνει ότι και οι Έλληνες μπήκαν «στο κόλπο» της διακίνησης προσφύγων…..

ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Εκδήλωση τιμής αφιερωμένη στο «Αντάρτικο του Πόντου»  με ομιλητή τον Δρ. Θεοδόση Κυριακίδη, επιστημονικό συνεργάτη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7 το απόγευμα  στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σπουδαστών του ΤΕΙ ΑΜΘ με την αρωγή της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας και του Δήμου  Καβάλας.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας από την Αμερική όπου συμμετείχαν  στην παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου της Ομογένειας στο Μανχάταν.  Το μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας κ. Μαρίνα Φιλιππίδου εξέφρασε με δηλώσεις της  τον ενθουσιασμό της από την επιτυχία της αποστολής.

ΠΕΡΙ ΕΚΑΒ

Το κτιριακό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΚΑΒ Καβάλας κάτι με το οποίο  ασχολήθηκε και ο πρόεδρος του φορέα κ. Καρακατσιανόπουλος κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις στην Καβάλα.  Από την άλλη όμως ο κ. Καρακατσιανόπουλος δεν  συναντήθηκε καθόλου με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αλλά ούτε και με την διοίκηση του σωματείου τους. Γεγονός που ενόχλησε τους εργαζόμενους καθώς αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με 19 αστυνομικούς ενισχύεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας για την τουριστική περίοδο με την πρώτη ομάδα να αναλαμβάνει από τον Απρίλιο και θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκος Ίμβρος εξέφρασε την  ικανοποίηση του για την όλη εξέλιξη. Επίσης θα ενισχυθεί και

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Θάσου με τα βοσκοτόπια μετά τις φωτιές του περσινού Σεπτεμβρίου καθώς απαγορεύεται η βόσκηση από πλευράς του Δασαρχείου. .  Το όλο γεγονός είναι πάρα πολύ σοβαρό όπως δηλώνει ο πρόεδρος  του Σωματείου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας καθώς οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης… .

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Αναγκαία θεωρείται η Ίδρυση Ινστιτούτου Τουριστικών Μελετών όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Μητρόπουλος. Εξηγώντας το σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα σε ότι αφορά τους τουρίστες που έρχονται και γενικότερα δεν υπάρχει  μία λεπτομερής καταγραφή των τουριστών που επισκέπτονται τον Νομό καβάλας και κυρίως την Θάσο. Αυτό το Ινστιτούτο μπορεί κάλλιστα να ιδρυθεί στο ΤΕΙ όπως εξήγησε ο κ. Μητρόπουλος με χαμηλό κόστος λειτουργίας αρκεί να τους δώσουν το πράσινο φώς… Ποιος και γιατί θα πει κανείς σε αυτήν την Ελλάδα που ζούμε σήμερα…

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Σε μία πρωτοφανή κίνηση προέβη η ΕΤΑΔ στέλνοντας  ιδιωτική εταιρεία αστυνόμευσης στην Ακτή της Καλαμίτσας δίνοντας την  αίσθηση ότι η ακτή πλέον φυλάσσεται από τους λουόμενους.   Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε πως έχει την αίσθηση ότι η ΕΤΑΔ θέλει να ξεπουλήσει την παραλία,  αν δεν το έχει κάνει ακόμη…

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ

Και φυσικά η δήμαρχος κ. Τσανάκα εξήγησε ότι η Ακτή Καλαμίτσας είναι μία λαϊκή παραλία, ανήκει στους καβαλιώτες και δεν πρόκειται να την χαρίσουν σε κανένα….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *