ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι τουρίστες είναι πολλοί στην Καβάλα αλλά παραμένουν εκτός καταστημάτων

Στην τουριστική κίνηση του Αυγούστου στηρίζεται η αγορά της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η εμπορική κίνηση του Ιουλίου δεν ήταν η αναμενόμενη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μπήκαμε στο δεύτερο μήνα των εκπτώσεων που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου τα ποσοστά των εκπτώσεων μεγαλώνουν αλλά ελαχιστοποιούνται τα νούμερα σε είδη ένδυσης και υπόδησης. Ευελπιστούμε ότι ο Αύγουστος θα είναι λίγο καλύτερος από τον Ιούλιο. Έχει αρχίσει να φαίνεται τουριστικά μια μεγάλη προσέλευση κόσμου. Αυτό δεν φαίνεται αντίστοιχα στα ταμεία των καταστημάτων μας, δυστυχώς. Οι άνθρωποι που έρχονται στην περιοχή μας, οι Βαλκάνιοι τουρίστες, έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με μας σε οικονομικό επίπεδο, οπότε και αντιστοίχως η κίνηση και η καταναλωτική τους δύναμη είναι σαν τη δική μας. Βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι να τα φέρουμε εις πέρας και στο τέλος του μήνα καλούμαστε να πληρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων».

ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν την εικόνα δεν μπορούμε να τη δούμε με θετικό πρόσημο ούτε με αρνητικό. Είναι μια μέτρια κατάσταση και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος Αυγούστου να αλλάξει κάτι. Προβλήματα όπως η ακρίβεια, η ενέργεια και όλα αυτά που έχουν έρθει από τον πόλεμο, δεν έχουν εξαλειφθεί που σημαίνει ότι οδεύουμε προς ένα χειμώνα δύσκολο σαν τον προηγούμενο, μπορεί και περισσότερο. Οπότε περιμένουμε και θα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις αυτοί που διοικούν. Ως τώρα τον εμπορικό κόσμο τον έχουν βοηθήσει ελάχιστα σε σχέση με αυτά που έχει απολέσει ως εισοδήματα. Είναι απλά μαθηματικά. Χάσαμε εισοδήματα δύο χρόνων και η βοήθεια που πήραμε είναι ελάχιστη και θα πρέπει να επιστραφεί. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές. Όποιος άντεξε την οικονομική κρίση είναι ήρωας κι όποιους καταφέρει να αντέξει κι αυτά που περνάμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *