ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Πάμε εμπρός για μια καλύτερη Λευκή Νύχτα» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης

Ο Εμπορικός  Σύλλογος Καβάλας  συμμετέχει την Κυριακή στην δράση Let`s Do It Greece  και στο πλαίσιο της θα καθαρίσει την κεντρική πλατεία Καβάλας.  Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης Βασίλης  χαρακτήρισε την δράση πολύ σημαντική.

Όπως τόνισε αρχικά «Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει σε αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση του Δήμου Καβάλας που εντάσσεται άλλωστε στο γενικότερο πνεύμα της ημέρας αφιερωμένης στον εθελοντισμό. Έτσι λαμβάνουμε ως Σύλλογος μέρος στη δράση με επίκεντρο την Πλατεία της πόλης σε μια προσπάθεια να κάνουμε μία δουλειά  πολύ καλή.

Άλλωστε και ο Δήμος Καβάλας  και η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά κάνουν ιδιαίτερα καλή δουλειά. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί σύλλογοι που δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν τον καθαρισμό της πόλης συντονισμένα.

Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας επιλέξαμε την κεντρική πλατεία γιατί θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό δίδεται μια καλή ευκαιρία στα μέλη μας να κατέβουν στο συγκεκριμένο σημείο μια και όλοι μας αυτό τον καιρό – ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια – εκφράζουμε παράπονα για την εικόνα της πλατείας.

Εμείς άλλωστε ως Σύλλογος και επιστολές στείλαμε αλλά και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας συναντήσαμε προκειμένου να κάνουμε σε όλους γνωστό ότι επιτέλους χρειάζεται κάτι να γίνει, να πραγματοποιηθεί μια αλλαγή και να είναι και ριζική ώστε να αναβαθμισθεί η πλατεία.

Εμείς θα βάψουμε εκεί, θα καθαρίσουμε και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι σε όλες τις πόλεις η κεντρική πλατεία είναι το παν, το σήμα κατατεθέν και σε εμάς σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Αναφορικά με την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας  ο συνομιλητής μας έδωσε αρκετές λεπτομέρειες για αυτή τη διοργάνωση κάνοντας αναφορά στα σημεία ανά χρονική σειρά. Ο κ. Λεμονίδης τόνισε πως «Πρώτο και βασικό βέβαια είναι το οικονομικό ζήτημα.  Μετά από πολλές προσπάθειες έκλεισε το θέμα και όλοι οι φορείς θα μπορέσουν να συνδράμουν σε αυτό που λέμε Λευκή Νύχτα. Το οικονομικό θέμα έκλεισε, το πλέον  σημαντικό δηλαδή κομμάτι έχει ρυθμιστεί. Πέρσι είχαμε ένα θέμα και με την Περιφέρεια, φέτος όμως δεν τίθεται κανένα ζήτημα.

Από εκεί και μετά έχουμε άλλη μια υποχρέωση που είναι ο συντονισμός των δράσεων.  Πρέπει όλοι οι φορείς και η εταιρεία του Μπάμπη Ηλιάδη να συνεχίσουμε την καλή μας συνεργασία ώστε με δράσεις και επαφές να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα. Ωδεία, σύλλογοι έρχονται στο προσκήνιο, οι επαφές καλά κρατούν.

Σε ό,τι αφορά το χωροταξικό δηλώνω με έμφαση ότι η Λευκή Νύχτα πρέπει  να μεγαλώσει και εφόσον μεγαλώνει να μην περιοριστούμε σε ένα δρόμο και σε ένα πεζόδρομο, αλλά όλη η γιορτή να επεκταθεί παντού.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι για μια μισή ημέρα η πόλη μας γιορτάζει  και ζει σε έντονους ρυθμούς. Σαφώς θα υπάρχει θέμα ταλαιπωρίας με την κίνηση με το αυτοκίνητο. Για αυτό και λέμε ότι θα πάμε και στη Βενιζέλου. Δεν ξέρω βέβαια ποιο κομμάτι της Βενιζέλου θα πεζοδρομηθεί, αλλά σίγουρα κάποιο θα πεζοδρομηθεί  και ένα κομμάτι της θα δεχθεί δρώμενα σταθερά ενώ θα υπάρξουν και περιφερόμενα δρώμενα σε όλη την έκταση της Βενιζέλου.

Αυτός είναι ο δικός μας ο σκοπός, με αυτό το σκεπτικό πρόκειται να έρθουμε σε επαφή και συνεννόηση  με  την Τροχαία. Γιατί ιδέες ωραίες έχουμε αλλά χωρίς την άδεια της Αστυνομίας δεν γίνεται κάτι. Αν πούμε για παράδειγμα ότι η Τροχαία δεν μπορεί α πεζοδρομήσει την οδό Ομονοίας εμείς δρώμενα εκεί δεν θα μπορούμε να κάνουμε, Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα βέβαια απλά το αναφέρω ως μια παράμετρο».

ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ο ίδιος επεσήμανε ότι εκείνη την ημέρα χρειάζονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή και το απλό περπάτημα. Μάλιστα δεν έδωσε συγκεκριμένο ποσό δράσης. Όπως ανέφερε «Ίσως να πάμε λίγο παραπάνω. Αν μπει και η Βενιζέλου στις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας, άρα παραπάνω ήχος, δρώμενα, ίσως να χρειαστούμε κάτι παραπάνω. Αλλά με τα ποσά που δίδει ο κάθε φορέας πάμε ικανά και καλά να καλύψουμε τις όποιες δράσεις μας». Και πρόσθεσε ότι  «Εμείς πριν την Λευκή Νύχτα  και πέρσι και πρόπερσι είχαμε στείλει επιστολές και στις ναυτιλιακές εταιρείες ώστε να βάλουν και πιο βραδινά  δρομολόγια και ο κάθε φορέας μας έδωσε μια αρνητική απάντηση. Επιστολή στείλαμε και στο αστικό ΚΤΕΛ και πύκνωσαν τα δρομολόγια από όλες τις γειτονιές για καλύτερη εξυπηρέτηση. Έχουμε καλή συνεργασία και επίσης συνεργασθήκαμε και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Πλέον έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Εμείς σκεφθήκαμε να πούμε «Παρασκευή χωρίς αυτοκίνητο» . Αλλά να πει τώρα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα αυτοκίνητα δεν είναι δυνατό γιατί δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για να πει κάτι τέτοιο.

Πρόταση θα κάνουμε στην Τροχαία αλλά δεν ξέρω αν κάποιος που θέλει έστω και για ειδικούς λόγους να μετακινηθεί αν μπορεί να του απαγορευθεί η μετακίνηση. Εμείς απλά προτείνουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η μορφολογία της πόλης είναι τέτοια  που επιτρέπει σε κάποιες γειτονιές να κινηθούν οι άνθρωποι με τα πόδα. Από τον Προφήτη Ηλία κατεβαίνεις με τα πόδια. Από την 7ης Μεραρχίας επίσης κατεβαίνεις με τα πόδια στο κέντρο. Άρα εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να μην μετακινηθούν οι πολίτες για μια ημέρα για ένα απόγευμα δηλαδή με το αυτοκίνητο.  Δεν είναι κάτι δύσκολο, είναι όλα θέμα θέλησης».

ΓΙΟΡΤΕΣ

Αναφορικά τώρα με την είδηση έλευσης 1000 μαθητών από μουσικά σχολεία στο πλαίσιο εορτών του  Αποστόλου Παύλου ο ίδιος απάντησε ότι  «Όντως με επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου αλλά και κάποιοι γονείς από τον Σύλλογο και μου ζήτησαν συνεργασία. Εμείς βέβαια εκείνη την περίοδο θα έχουμε την εκπτωτική περίοδο του Μαΐου, ένα 10ημερο και θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά, 1000 στον αριθμό αλλά και οι άλλοι μας επισκέπτες να χαρούν καλύτερες τιμές. Θα δούμε και τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε αλλά όλοι μαζί θα αποφασίσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *