Τη Δευτέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου
Τη Δευτέρα τελικά αναμένεται να επαναλειτουργήσει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Το δρομολόγιο θα είναι επιδοτούμενο όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης.
Συγκεκριμένα είπε ότι «επικοινώνησα με το Λιμεναρχείο Καβάλας, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Υπάρχει μία σχετική κανονικότητα γύρω από την πορθμειακή γραμμή και την έναρξη των δρομολογίων τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. Ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις τις υπόλοιπες ώρες και την Παρασκευή θα οριστικοποιηθεί. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποιες πηγές που θα μας έδιναν πληροφορίες ασφαλείς για την εξέλιξη αυτή, αλλά δεν έχουμε τίποτα. Μίλησα με μία από τις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες, συγκεκριμένα με τον κ. Φιλιάγκο, δεν ήξερε κάτι να μου απαντήσει. Ωστόσο, έχω μια πληροφορία τελευταία από το Λιμεναρχείο ότι οι τρεις ναυτιλιακές εταιρείες είχαν καταθέσει αίτημα για παράταση της ακινησίας των πλοίων, το οποίο απορρίφθηκε και αυτό λέει κάτι. Ίσως να έχουμε καλές εξελίξεις, ένα δρομολόγιο από τη Δευτέρα.
Τα τηλεφωνήματα που δέχομαι καθημερινά είναι πάρα πολλά, ο κόσμος ρωτάει διότι περιμένει να ανοίξει η γραμμή Καβάλας- Πρίνου. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Αν έχουμε κάτι καινούργιο θα το ανακοινώσουμε».
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Πρόσθεσε ότι «από το πρωί της Πέμπτης έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στη Θάσο, στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Μπαίνουμε σε μία σειρά, τα αιτήματα που είχε πριν από λίγες μέρες καταθέσει η Θασιακή Ένωση στους αρμόδιους φορείς σιγά- σιγά υλοποιούνται. Απομένει η έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου που είναι κλειστή από τις αρχές Νοεμβρίου».

