Σωτήρης Παπαδόπουλος: «Σκοπεύουμε στο καλό των δημοτών και του Δήμου Καβάλας».
Συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για πρώτη φορά στο 2021 διαδικτυακά, πλην όμως λόγω του ότι αποχώρησε η αντιπολίτευση η συνεδρίαση αναβλήθηκε. . Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για άκομψη συμπεριφορά από πλευράς Διοίκησης που δεν συνεργάζεται με την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος «για την πρώτη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κόπηκε πρώτα απ όλα η καθιερωμένη βασιλόπιτα παρουσία του Σεβασμιότατου κ. κ. Στέφανου.
Εμείς όμως, ως παράταξη είχαμε δηλώσει και με δελτίο τύπου, τους λόγους για τους οποίους αποχωρήσαμε από την πρώτη συνεδρίαση ενώ δεν απουσιάσαμε αδικαιολόγητα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι γνωστό και δική μας θέση και τοποθέτηση ότι ο θεσμικός μας ρόλος είναι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί μπήκαμε εκεί για να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των συμπολιτών μας και να βελτιώνουμε με τις αποφάσεις μας την ποιότητα ζωής του Δήμου Καβάλας. Δυστυχώς όμως αν και τα αναφέρουμε και αυτά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη μας, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, συμπεριφέρεται αρκετά άκομψα πολιτικά. Όπως παρατηρούν οι συμπολίτες μας , επιδίδεται συνεχώς στην μετακύληση ευθυνών στην αντιπολίτευση ως μια ύστατη δικαιολογία για μένα, για να καλύψει τις δικές της τυχόν αμέλειες, αστοχίες, ή την δική της απραγία.
Δεν μου αρέσει να βλέπω κάποια μέλη ή στελέχη της διοίκησης να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και να προσπαθούν να σπιλώσουν και να κατηγορήσουν την αντιπολίτευση. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το να βάζουν όλη την αντιπολίτευση να φαίνεται ότι εμείς υποκινήσαμε π.χ το κλείσιμο του πάρκινγκ της Ροδόπης. Εμείς ήμασταν η παράταξη που το 2019 ήθελε να συνεχίσει την εκμίσθωση και την παράταση του εκμισθωτή για την παράταση της Ροδόπης. Δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε να αλλάξουμε το καθεστώς και τον μισθωτή».
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και πρόσθεσε πως «Υπάρχουν γενικά και άλλα θέματα που αναφέρουμε στο δελτίο τύπου, για το γιατί απουσιάσαμε και ενδεχομένως να απουσιάσουμε και τις επόμενες φορές από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επομένως η αποχή μας από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι μια πράξη αδυναμίας, αλλά είναι μια πράξη ευθύνης και προσπάθειας να αντιληφθεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ότι θα πρέπει να σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις αποφάσεις του. Επομένως είναι μια πράξη που θα θέλαμε να προβληματίσει τον Δήμαρχο, έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες, γιατί όλοι έχουμε εκλεγεί και έχουμε ταχθεί σε ένα κοινό σκοπό, ο οποίος είναι το καλό των δημοτών και του Δήμου Καβάλας».

