ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Έρχονται σήμερα στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ για την αντιπυρική περίοδο

Σήμερα το πρωί θα αφιχθούν στο Αεροδρόμιο Χρυσούπολης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ για την αντιπυρική περίοδο. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι την περίοδο αυτή ασχολούνται με την βελτίωση του δασικού δικτύου για την αντιπυρική περίοδο. Χθες συνεργεία ήταν στην περιοχή Βασιλάκη Καβάλας για την βελτίωση του δασικού δρόμου.

Ο κ. Κυβράκης δήλωσε ότι «τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα περιμένουμε το πρωί της Παρασκευής, κατά τις 9.30πμ με 10πμ  αν όλα πάνε καλά θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο Χρυσούπολης. Ήδη το τμήμα τεχνικής υποστήριξης είναι στη μονάδα εδώ και 2-3 μέρες. Όλα είναι έτοιμα, να  έρθουν με το καλό και με το καλό να φύγουν, αφού ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη αντιπυρική περίοδο φέτος. Να είναι αχρείαστα όσο γίνεται και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και αυτήν την αντιπυρική περίοδο. Τα αεροσκάφη θα έρθουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης και τις επόμενες μέρες θα έρθει και το ελικόπτερο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία που θα σταθμεύει στο Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Το είχαμε και πέρυσι το ελικόπτερο αλλά φέτος θα έρθει πιο νωρίς».

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Στη συνέχεια είπε ότι «αυτήν τη στιγμή εμείς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ασχολούνται, κυρίως οι δήμοι, τα Δασαρχεία, η Περιφέρεια, με τις προγραμματισμένες δράσεις που έχουν να κάνουν με τα προληπτικά έργα και με τη βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας που διαθέτει ένα μηχάνημα, καθώς και με το Δήμο Καβάλας, με την επίβλεψη του Δασαρχείου και την υπόδειξη της Πυροσβεστικής είμαστε στο ύψωμα Βασιλάκη, καθαρίζουμε και βελτιώνουμε τη βατότητα του οδικού δικτύου στην περιοχή ώστε αν χρειαστεί –και μακάρι να μην χρειαστεί- αλλά έτσι κι αλλιώς είναι χρήσιμο και για τις περιπολίες που θα γίνονται, να είναι προσβάσιμο το δίκτυο σε όλα τα επίγεια μέσα, είτε κατά τη διαδικασία επιτήρησης είτε και σε περίπτωση που έχουμε συμβάν. Είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα. Εμείς πιστεύω ότι σε 1-2 βδομάδες θα είμαστε σε ένα επίπεδο που θα μας κάνει να νοιώθουμε αισιόδοξοι».

Τέλος είπε ότι «το συντονιστικό όργανο για τις πυρκαγιές έγινε στις 8 Μαΐου. Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συντονιστικών με αυτόν του Νέστου. Τώρα, βάση του σχεδιασμού, μέσα από τη συνεργασία και τη διαλειτουργικότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων θα  δούμε στοχευμένα για να αποκαταστήσουμε τα όποια προβλήματα έχουν εντοπιστεί, επενδύοντας πάντα στην πρόληψη για να αποφύγουμε την καταστολή, η οποία είναι πιο επικίνδυνη και δαπανηρή κι αφήνει πληγές πιο βαθιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *