Κύριο άρθροΠολιτική

«Παραλάβαμε έναν δήμο ουσιαστικά χρεοκοπημένο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς, έναν χρόνο μετά την εκλογή του νέου δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εκλογή του νέου δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς δήλωσε πως παρέλαβαν έναν Δήμο Καβάλας χρεωκοπημένο και προσπάθησαν όλο αυτό το διάστημα να βρουν λύσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για μία δύσκολη κατάσταση και μία αντιπολίτευση που δεν δείχνει πρόθεση να συνεργαστεί.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «ένα χρόνο μετά τα πράγματα δεν είναι ρόδινα και όπως τα περιμέναμε. Αφενός υπήρξαν τα προβλήματα συνεργασίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τα οποία παραμένουν. Κι γι’ αυτό πιθανότατα έχουμε ευθύνη και εμείς, όχι μόνο η αντιπολίτευση. Το κυριότερο είναι ότι από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Παραλάβαμε έναν δήμο ουσιαστικά χρεοκοπημένο, όπως και τα περισσότερα Νομικά Πρόσωπα. Αναγκαστήκαμε τους πρώτους μήνες της θητείας μας να επιβάλλουμε αύξηση στα δημοτικά τέλη διότι δεν έβγαινε αλλιώς ο προϋπολογισμός. Αναλάβαμε πληρωμές και υποχρεώσεις, πολλές εκ των οποίων χωρίς καν παραστατικά από την προηγούμενη διοίκηση. Κυριολεκτικά τις πρώτες μέρες όποιον βρίσκαμε στο δρόμο μας έλεγε ότι του χρωστούσε ο δήμο και μάλιστα χωρίς παραστατικά. Στα δύο Νομικά Πρόσωπα των Σχολικών Επιτροπών υπήρχε διόγκωση εξόδων 50% χωρίς αντίστοιχα έσοδα, με αποτέλεσμα όλον αυτόν το χρόνο να προσπαθούν οι νέες διοικήσεις, ο Δασκαλούδης και ο Κελίδης, να καλύψουν τα κενά των προηγούμενων διοικήσεων. Δεν έχουμε μελέτες για να μπορούμε να διεκδικήσουμε έργα. Γενικά παραλάβαμε μία κατάσταση καθόλου παραγωγική, καθόλου δημιουργική, που με κάνει να απορώ πώς η προηγούμενη Διοίκηση αν επανεκλεγόταν θα μπορούσε να ασκήσει διοίκηση.

Το χειρότερο είναι ότι όχι μόνο έφεραν το δήμο σ’ αυτήν την κατάσταση αλλά έχουν το θράσος να μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο και να μιλάνε για την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου ή της ΔΕΥΑΚ. Αυτοί, που είναι απολύτως υπεύθυνοι για την κατάσταση».

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εμείς όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε πίσω. Ο κόσμος εξέλεξε τον κ.  Μουριάδη για να κοιτάξουμε μπροστά και να βρούμε λύσεις. Αυτό προσπαθούμε, αυτό κάνουμε. Πολλές φορές βρίσκουμε προσχώματα όπως στο ζήτημα της δανειοδότησης της ΔΕΥΑΚ. Οι ίδιοι που το δημιούργησαν δεν έκριναν αυτήν την προνομιακή χρηματοδότηση. Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτός είναι ο εκλογικός νόμος και έτσι θα πορευτούμε. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση διότι πρέπει να συνεννοηθούμε. Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα και τα προβλήματα θα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα αν συνεννοηθούμε.

Με ενοχλεί ότι έχει εξελιχθεί σε συγκεκριμένη στρατηγική η αποδόμηση του δημάρχου και της διοίκησης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομονώσουν, να προκαλέσουν και να εκνευρίσουν το δήμαρχο, αλλά επειδή αυτός είναι ο εκλογικός νόμος και πρέπει να συνεννοηθούμε ανεξαρτήτως των προσώπων, πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμη. Το οφείλουμε στους Καβαλιώτες που δεν φταίνε σε τίποτα αν συμπολίτευση και αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Οφείλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμη, έστω κι αν μοιάζει δύσκολο».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για το δημοτικό συμβούλιο είπε ότι «είναι πολύ άσχημη η εικόνα που δίνει. Ο πρόεδρος θα πάρει μια πρωτοβουλία. Όποιοι το παρακολουθούν ως τρίτοι, είπαν τα χειρότερα. Είναι ένα κουραστικό, αντιπαραγωγικό, βαρετό δημοτικό συμβούλιο. Δεν γίνεται να ξενυχτάμε 8 ώρες και να μην συζητάμε τίποτα το ουσιαστικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και σ’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *