Κύριο άρθροΠολιτική

«Η Θάσος θα έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και των υγρών λυμάτων» δηλώνει ο δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Τα δίκτυα αποχέτευσης της Σκάλας Σωτήρος  και Καλλιράχης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Φιλόδημος για να κατασκευαστούν. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πως πρόκειται για μεγάλης σημασίας έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των Θασίων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι τα δίκτυα αποχέτευσης των υγρών λυμάτων της Σκάλας Σωτήρος και της Σκάλας Καλλιράχης. Τα είχαμε υποβάλλει στο Φιλόδημος, το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτεί τέτοιες υποδομές. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 3,815 εκ ευρώ. Θα εξυπηρετήσει τις δύο σκάλες οι οποίες είναι ραγδαία αναπτυσσόμενες τουριστικά και μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ενίσχυση των υποδομών. Ενίσχυση φέρουσας ικανότητας της δυτικής Θάσου. Ήδη, στην προηγούμενη θητεία μας, κατασκευάσαμε και ολοκληρώθηκε πριν λίγα χρόνια και λειτουργεί κανονικά ο βιολογικός της Καλλιράχης. Να θυμίσω ότι προβλέψαμε σ’ αυτόν τον βιολογικό να εξυπηρετηθούν και οι δύο Σκάλες της Καλλιράχης και του Σωτήρος και κάναμε ακόμη ένα βήμα στην ολοκλήρωση της διαχείρισης του περιβάλλοντος του νησιού μας. Παράλληλα να θυμίσω ότι το 2011 που είναι η αφετηρία της δικής μου θητείας, το νησί μας διέθετε μία μονάδα –ήταν απαρχαιωμένη και την αναβαθμίσαμε- που εξυπηρετούσε την Παναγία και την Ποταμιά κι εξυπηρετείται κι ο μισός Λιμένας. Ο μισός Λιμένας δεν διέθετε δίκτυο. Ολοκληρώσαμε το δίκτυο του Λιμένα, κατασκευάσαμε τον βιολογικό της Καλλιράχης, ήδη έχει ολοκληρωθεί, αφού εντάξαμε και χρηματοδοτήθηκε, ο βιολογικός Ποτού- Λιμεναρίων. Η μονάδα είναι έτοιμη, τώρα μένει ο αποδέκτης και το δίκτυο των Λιμεναρίων επίσης έχει ολοκληρωθεί και μένει το μισό δίκτυο το οποίο επαναπροκηρύσσεται σε λίγο καιρό και θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί και του Ποτού. Μένει, λοιπόν, ο Πρίνος ο οποίος έχει «ωριμάσει». Εντάξαμε τον Πρίνο στους οικισμούς που η χώρα μας είναι υποχρεωμένη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή βιολογικών. Από αυτόν θα εξυπηρετηθεί και ο Πρίνος και το Ραχώνι. Από τη μονάδα Ποτού- Λιμεναρίων θα εξυπηρετηθούν αργότερα και ο Θεολόγος και οι Μαριές και η Σκάλα Μαριών».

ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Και πρόσθεσε ότι «Δηλαδή, αν τα βάλουμε όλα αυτά στο χάρτη βλέπουμε πού βρισκόμασταν πριν από 8 χρόνια και πού είμαστε σήμερα και πού θα φτάσουμε σε λίγο καιρό. Η Θάσος θα έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και των υγρών λυμάτων. Ένα σύστημα αξιόπιστο, διαχείρισης του περιβάλλοντος, ούτως ώστε να έχουμε καθαρό περιβάλλον και μία ενισχυμένη υποδομή ούτως ώστε η φέρουσα ικανότητά μας να είναι τέτοια που να μπορεί να δεχθεί περεταίρω τουριστική ανάπτυξη.

Αυτά που λέμε τώρα είναι και για το φετινό αλλά και για πολλά καλοκαίρια στο μέλλον. Και όχι μόνο, διότι το νησί έχει ανάγκη από διαχείριση του περιβάλλοντος, των στερεών και υγρών αποβλήτων του, 12 μήνες το χρόνο. Και βέβαια πρέπει να γυρίσουμε σελίδα όχι μόνο εδώ αλλά όλη η Ελλάδα. Να αποκτήσουμε υποδομές αλλά να αποκτήσουμε και μία καινούργια κουλτούρα που να μπορεί να στηρίξει και να χειριστεί αυτές τις υποδομές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *