ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πρόβλημα αντιμετωπίζει το πάρκο στο Κλειστό της Καλαμίτσας από την ύπαρξη εντόμων…

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με το πάρκο για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Κλειστού της Καλαμίτσας, όπως το κατήγγειλε ο δημοτικό σύμβουλος κ. Λεονίδας Παππάς.  Μάλιστα ο κ. Παππάς έκανε λόγω για επιδρομή εντόμων στο Πάρκο αυτό. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς και συνέχισε τονίζοντας ότι

«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες κατσαρίδες βγαίνουν από τις εξέδρες, εκεί δηλαδή που κάθονται οι γονείς για να δουν τα παιδιά τους. Έχει επισημανθεί το σκηνικό, έχει ζητηθεί εδώ και πολύ καιρό να γίνει απεντόμωση, αλλά οι υπεύθυνοι του Δήμου Καβάλας, απλά κλείνουν τα μάτια…

Και μιλάμε για δεκάδες κατσαρίδες. Όλο γενικά το παρκάκι έχει μια εικόνα εγκατάλειψης,. Και επειδή είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται από τη δυτική πλευρά της πόλης, αφού όλοι οι γονείς πηγαίνουν εκεί τα παιδιά τους για να αθληθούν και να περάσουν καλά, νομίζω ότι πρέπει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας  να δείξει μια προτεραιότητα.

Και βέβαια γενικά στις σχολικές αυλές και στις παιδικές χαρές η διοίκηση του Δήμου Καβάλας πρέπει να δείξει μια προτεραιότητα. Θα μας πουν ότι δεν έχουν προσωπικό, αλλά υπάρχουν σημεία που πρέπει να δίδεται προτεραιότητα».

 ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αναφορικά με τα παιχνίδια στο εν λόγω πάρκο ο κ. Παππάς σημείωσε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση. «Κάποια από αυτά έχουν σπάσει, για παράδειγμα τα μικρά τα σπιτάκια είναι σε κακή κατάσταση γιατί από πάνω η στέγη έχει αλλοιωθεί, υπάρχουν και άλλα σπασμένα παιχνίδια και κάποια είναι και επικίνδυνα ενώ και σε αυτή ην περίπτωση χωρεί παρέμβαση.

 Διαμαρτύρονται γονείς και για αυτό μεταφέρω αυτά τα παράπονα μια και καθημερινά με αυτά ασχολούμαστε. Άλλωστε είναι ευθύνη και δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα, αλλά είναι και ωραίο να το μεγαλώνεις σε μια πόλη σαν την Καβάλα. Ας την φροντίσουν λοιπόν λίγο παραπάνω» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 ΕΚΛΟΓΕΣ

 Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, ο ίδιος τόνισε ότι  «Επίσημα δεν άρχισε,  αλλά άρχισε ουσιαστικά. Όπως καταλαβαίνετε πλέον θεωρώ ότι η προεκλογική και η πολιτική συζήτηση δεν θα γίνεται εντός της αιθούσης του δημοτικού συμβούλιου αλλά μέσα από τα ΜΜΕ και αυτή είναι η επιλογή της δημάρχου  κ. Τσανάκα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

 Δύο μόνο δημοτικά συμβούλια γίνονται πλέον το μήνα και αυτά όχι σε κατάλληλη μέρα. Άλλωστε με τον τρόπο που γίνονται δεν διεξάγεται ο διάλογος και η κ. Τσανάκα απλά απαντά στον καθένα ξεχωριστά. Να σκεφτείτε ότι και πάλι Δ.Σ. έχουμε σήμερα Πέμπτη. Έχω την αίσθηση ότι μπορεί οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. που έγιναν Πέμπτη επί θητείας Τσανάκα να είναι σχεδόν ίδιες  ή και περισσότερες από αυτές που πρέπει να γίνουν Δευτέρα. Τη Δευτέρα, μια ημέρα που είναι άλλωστε θεσμοθετημένη από τον κανονισμό για να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. Εγώ από το 2006 που είμαι δημοτικός σύμβουλος είπα ότι στο γραφείο μου δεν θα πάω ποτέ Δευτέρα για να μπορώ να πηγαίνω στο Δ.Σ. Πρέπει λοιπόν ο πρόεδρος του σώματος που είναι και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος να αντιλαμβάνεται και τις δικές μας ανάγκες. Εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες τι πρέπει να κάνουμε; Και μάλιστα όταν η κ. Τσανάκα ήταν στην αντιπολίτευση παραπονιόταν για τις συνεδριάσεις που δεν γινόταν Δευτέρα. Ή κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μου κουνάν το χέρι όταν αναγκάζομαι να αποχωρήσω νωρίτερα. Δεν καταλαβαίνουν όμως τι σημαίνει ελεύθερος επαγγελματίας. Και κουνάν το δάκτυλο…. Μα έχουμε επαγγελματικές ανάγκες. Από αυτό ζούμε. Η διοίκηση έπρεπε αυτό να το έχει καταλάβει και να το έχει φροντίσει. Δεν το κάνει και θεωρώ ότι όλο αυτό είναι σκόπιμο. Για αυτό και λέω ότι η πολιτική συζήτηση και η αντιπαράθεση περνά μέσα από τα ΜΜΕ πια!

 Και το κάνει σκόπιμα αυτό η διοίκηση γιατί θεωρεί ότι αν συγκαλεί Δ.Σ. θα βλέπει ένα πόλο αντιπαράθεσης που θα περνά και στα ΜΜΕ. Απλά όταν τόσα πολλά θέματα έρχονται στην επιφάνεια, δεν μπορούν να συζητηθούν ως πρέπει. Αλλά και όταν δίδεται ο λόγος σε ένα σωρό συμβούλους της συμπολίτευσης και να απαντούν, κάτι που ποτέ δεν συνέβαινε παλιά, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα σοβαρά θέματα δεν συζητιούνται ή τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που πρέπει.

 Και ένας επαγγελματίας που έχει καθορίσει τον τρόπο ζωής και δουλειάς του βάσει του Δ.Σ. είναι καθοριστικό να γίνονται συνεδριάσεις τη Δευτέρα. Αλλιώς πρέπει να  αλλάξεις την ημέρα της εργασίας σου. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Στο ερώτημα αν η αλλαγή του εκλογικού νόμου έχει αντίκτυπο στην προεκλογική περίοδο ο ίδιος τόνισε ότι  «Κάποιοι που είχαν χάσει το θάρρος τους  θα πάρουν τώρα θάρρος να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Και η σημερινή διοίκηση αν ήθελε να μιλά για συγκλήσεις δεν το πέτυχε. Ίσα ίσα κατάφερε να δημιουργήσει ενότητα της αντιπολίτευσης εναντίον της.  Αλλά γενικά ως λαός και έθνος δεν έχουμε ακόμη την κουλτούρα της συνεργασίας. Θα αναγκασθούμε…. Πώς θα μπορέσουμε όταν σε κοινά ψηφίσματα δεν μπορούμε να συνεργαστούμε; Αλλά και αποφάσεις του Δ.Σ. χωρίς βαρύτητα κατά  κανόνα ψηφίζονται ομόφωνα. Αλλά σοβαρά θέματα, όπως ο προϋπολογισμός ή το τεχνικό πρόγραμμα πώς θα περνούν; Θέλουν να ελπίζω ότι θα υπάρξει εξέλιξη θετική και οι συνεργασίες δεν θα είναι προϊόν συναλλαγής για μια θέση. Αυτός ο νόμος έχει πολλά μείον. Αλλά αυτοί που τον έφτιαξαν τον μελέτησαν πολύ και έφτιαξαν έναν στοχευμένο νόμο. Αυτός στοχεύει μάλιστα στην σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην εξασφάλιση δυνατότητας ρόλου και λόγου και στις μικρές παρατάξεις του 6 και 7%. Σε αυτή τη φάση είμαι υπέρ της αναλογικότερης εκπροσώπησης αλλά πρέπει να εξασφαλισθεί η συμμετοχή πολλών. Αυτό δεν εξασφαλίζεται. Έχω επιφυλάξεις και πρέπει να διασφαλισθεί η κυβερνησιμότητα. Δηλαδή αν ο Δήμος Καβάλας έρθει σε ρήξη με τις παρατάξεις ποιος θα διοικεί; Στο Δήμο Δοξάτου ο Δήμαρχος δεν ελέγχει την πλειοψηφία των μελών της παράταξης και ουσιαστικά ο Δήμος δεν λειτουργεί. Αλλού μπορεί να λειτουργεί το νέο σύστημα αλλά μάλλον θα δοκιμασθεί στην πράξη ο νέος εκλογικός τρόπος. Είθε με όχι αρνητικό τρόπο στα κεφάλια των πολιτών». Τέλος σημείωσε ότι «για μια ακόμη φορά  δεν είναι ώριμο το εκλογικό σύστημα για την Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *