«Είναι θέμα χρόνου να έρθουμε σε συμφωνία για τις στάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Γιάννης Χαλεπιάδης
Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Αντιδημάρχων Τεχνικών και Οικονομικών κ.κ. Δρακονάκη και Καλανταριδη με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Γιάννη Χαλεπιάδη για το θέμα της συντήρησης και επισκευής των στάσεων των αστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με τον κ. Χαλεπιάδη η συνάντηση έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήταν μία συνάντηση η οποία έπρεπε ήδη να έχει γίνει και με τους δύο φορείς, και με την Οικονομική και με την Τεχνική Υπηρεσία. Έγινε κάτω από πολύ καλό κλίμα. Έπεσαν όλα τα θέματα επί τάπητος, τα συζητήσαμε όλα. Μου είπαν ότι πρέπει να τις αναλάβω εγώ τις στάσεις. Έχουμε αυτό το «αγκάθι» με τη διαφημιστική εταιρεία με τις 25 στάσεις. Μου πρότειναν τη δική τους εκδοχή, ότι έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Συμφώνησα ότι πρέπει να τις αναλάβουμε εμείς, να αναλάβουμε όλο το κομμάτι των στάσεων και των διαφημιζόμενων και των μη διαφημιζόμενων, γιατί κακά τα ψέματα οι στάσεις είναι ένα αγαθό το οποίο απολαμβάνουν οι επιβάτες του Αστικού ΚΤΕΛ με μέριμνα του δήμου. Εγώ από τη μεριά μου, θα ενημερώσω το Συμβούλιο για τη συζήτηση που έγινε την Τρίτη και θα επανέλθουμε σε καινούργια συζήτηση να το επανεξετάσουμε το θέμα και να δούμε πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε από ‘δω και στο εξής».
Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Ακολούθως ανέφερε για τις εργασίες συντήρησης των στάσεων ότι «Εμείς δεν έχουμε ούτε την κατάλληλη υποδομή ακόμη για να αναλάβουμε ένα τέτοιο έργο, ούτε και τα κονδύλια. Οι στάσεις χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, είναι σε κακή κατάσταση. Εν πάση περιπτώσει, αυτά όλα σε συνεργασία και ο δήμος είπε όπου μπορέσει να βοηθήσει θα το κάνει. Το εκλάβαμε ως θετικό σημείο. Στην επόμενη συνάντηση θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Θα κάνουμε κάποια σύμβαση, κάτι πρέπει να γίνει για να έχει κάποιος την ευθύνη και να μην μπλέκουμε με τις ανακοινώσεις. Κάποιος να πάρει υπεύθυνα το κομμάτι «στάσεις» και να μιλάει ένας γι’ αυτές. Ένας να έχει την ευθύνη, ένας τη διαφήμιση».
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ
Πρόσθεσε δε ότι «Πρέπει να γίνει μία συνολική μελέτη. Είχαμε κάνει εμείς μία καταμέτρηση των στάσεων, γύρω στον Απρίλιο που είχε γίνει η πρώτη επαφή με την Οικονομική Υπηρεσία, που τα είχε ζητήσει ο κ. Καλανταρίδης. Αυτά τα στοιχεία εγώ δεν τα έχω, πρέπει να τα έχει ο κ. Καλανταρίδης, αλλά εμείς προτού να επανέλθουμε, δηλαδή μέσα σε μία εβδομάδα, εμείς θα τις ξαναδούμε αυτές τις στάσεις. Ποιες είναι και τι είναι, και θα δώσουμε αναλυτικά πλέον ότι οι στάσεις είναι ακριβώς αυτό το νούμερο, τα στέγαστρα που θέλουν επισκευή είναι τόσα, αυτά που θέλουν συντήρηση είναι τόσα και αυτά που θέλουν αντικατάσταση είναι τόσα. Για να μιλήσουμε, πλέον, με νούμερα.
Ήταν μία συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από τις δύο πλευρές και θα έλθουμε σε συμφωνία. Απλώς είναι θέμα χρόνου».

