ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

«Φιλόδοξο εγχείρημα η Εβδομάδα Υγείας που ξεκινά στις 16 Απριλίου με ποικίλες δράσεις» τονίζει ο Νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος

Την Δευτέρα 16 Απριλίου ξεκινά η Εβδομάδα Υγείας που περιλαμβάνει 28 δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με διάφορους φορείς και συλλόγους. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα έχει επιτυχία για να γίνει θεσμός.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος «Αρχίζει τη Δευτέρα 16 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας στην Καβάλα, όπως ενημέρωσε ο Νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.

Παρά τις δυσκολίες αποφασίσαμε να το κάνουμε μια και ο ρόλος μας ως Περιφέρεια και ως Διεύθυνση Υγείας δεν είναι να κάνουμε μόνο την τυπική δουλειά αλλά να κάνουμε και το κάτι παραπάνω.

Πρόκειται για μια δράση η οποία γίνεται ταυτόχρονα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και θα αφορούν όλους τους κατοίκους της κάθε ηλικίας. Η Δημόσια Υγεία αφορά δεκάδες πράγματα στα οποία δεν μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε σε όλα, έχουμε όμως μια γκάμα θεμάτων, όπως είναι ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, τα Άτομα με Αναπηρία, έχουμε δράσεις με επισκέψεις κινητών μονάδων, προληπτικής ιατρικής και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας, το Παράρτημα Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου, τους Αιμοδότες, τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας και φορείς όπως η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάζοντας μέσα στις δράσεις και τα σχολεία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να παντρέψουμε αυτές τις δράσεις με τους φορείς για να διεισδύσουμε σε μεγαλύτερες κοινωνικές πληθυσμιακές ομάδες και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε. Γιατί δεν είναι μόνο μια κατηγορία η δημόσια υγεία. Έχει πλείστες όλες πλευρές δράσης και ελπίζω να καθιερώσουμε αυτή τη διαδικασία και του χρόνου να επαναληφθεί αυτή η προσπάθεια με νέες δράσεις και νέα δεδομένα. Στην Καβάλα εξάλλου θα έχουμε 28 δράσεις συνολικά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία για το πώς θα προλάβουν να γίνουν όλες οι εκδηλώσεις αλλά τόνισε ότι «με τη βοήθεια των προαναφερομένων νομίζω ότι θα παράξουμε κάτι καλό.  Πολλοί οι φορείς που συμμετέχουν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Και πρόσθεσε ότι «Πέρα από τα μηνύματα, όμως, θα κάνουμε και ουσιαστική δουλειά με τις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής. Θα έχουμε παιδιατρική, οφθαλμολογική και μονάδα ψυχικής υγείας η οποία θα έρθει από την Αλεξανδρούπολη και θα μπει σε σχολεία να εξετάσει τους εφήβους. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Θα έχουμε επίσης ομιλίες με τον Ιατρικό Σύλλογο σε Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη και Καβάλα για θέματα όπως η αιμοδοσία, ο αλκοολισμός, η δωρεά οργάνων σώματος, θα γίνουν ομιλίες βιοηθικής για τα βλαστοκύτταρα και αναπαραγωγής, για τα εμβόλια και για την ασφάλεια των τροφίμων. Όπως παρατηρούμε, τα πεδία είναι ανεξάντλητα και προσπαθούμε να καλύψουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάλιστα τόνισε ότι οι δράσεις θα έχουν και ενημερωτικό χαρακτήρα αλλά και χαρακτήρα παρέμβασης. «Για αυτό και προανέφερα τα παραπάνω για να έχουμε παρεμβάσεις με άμεσο αποτέλεσμα» σχολίασε.

Σε αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο θα εκδοθεί θα υπάρξει ενημέρωση για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων και των ομιλιών. «Εκείνο το οποίο ζητάμε είναι η συνεργασία των δημάρχων. Έχουμε έρθει σε επαφή με τους δήμους, αλλά και με τους δημάρχους οι οποίοι θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, γιατί οι τοπικοί φορείς είναι αυτοί που μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια δράση η οποία αφορά και ωφελεί όλα τα άτομα της κοινωνίας μας και όλη την Περιφερειακή Ενότητα. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο αν έχει επιτυχία, τα αποτελέσματά του θα φανούν αργότερα στην κοινωνία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *