Κύριο άρθροΥγεία

Το αργότερο έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο Διοικητής του Αναστάσιος Καρασαββόγλου

Το αργότερο έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Καβάλας όπως διαβεβαιώνει ο Διοικητής του κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου. Η καθυστέρηση  που σημειώθηκε οφείλεται στον έλεγχο των συμβάσεων από τον Επίτροπο. Ο κ. Καρασαββόγλου επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων στο Νοσοκομείο.

Αναλυτικά ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «οι καθαρίστριες την Τετάρτη που μας πέρασε συμπληρώσανε ένα μήνα με το καθεστώς ατομικών συμβάσεων εργασίας. Άρα λοιπόν κανονικά εμείς πριν από την Τετάρτη καταθέσαμε όλα τα παραστατικά προκειμένου να πληρωθούν αυτές οι γυναίκες. Η διαδικασία έφθασε στον κ. Επίτροπο που ελέγχει αυτές τις διαδικασίες, κι ο κ. Επίτροπος είχε ορισμένες ενστάσεις για κάποια πράγματα. Αυτά λοιπόν χρονοτρίβησαν λιγάκι και τώρα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι το αργότερο στις 27 του μήνα οι καθαρίστριες θα πληρωθούν με τα δεδομένα τα νέα. Από αυτήν την άποψη όλες οι κραυγές ότι είναι απλήρωτες είναι εντελώς ανυπόστατες και διαβεβαιώνουμε ότι στις 27 του μήνα θα πληρωθούν κανονικά. Δεύτερον, θυμίζω ότι ο εργολάβος καθαριότητας όταν εμείς μπήκαμε στη νέα διαδικασία προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο στην Κομοτηνή, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μας, τα είχε καταφέρει στην αρχή και στη συνέχεια πετύχαμε την άρση αυτής της υπόθεσης και προχωρήσαμε ελεύθερα στις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Όπως συμπλήρωσε «την Πέμπτη βγήκε η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα. Δεν την έχουμε ακόμα στα χέρια μας, θα την έχουμε σε μερικές μέρες. ξέρουμε όμως το αποτέλεσμα της απόφασης η οποία λέει το εξής. Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής συντάσσεται με την απόφαση του ΣτΕ στο πνεύμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας και λέει σε εμάς θα προχωρήσετε κανονικά με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, μέχρι τότε όμως αν δεν αλλάξει κάτι στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, γιατί το ΣτΕ λέει ότι υπάρχουν ευρωπαϊκοί νόμοι που είναι πάνω από τους εθνικούς και προβλέπουν άλλα πράγματα από αυτά που η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει. Υπάρχει ένα ζήτημα και αν δεν υπάρξει νομοθέτηση του υπουργείου Υγείας θα έχουμε δυσκολίες. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Να μην ανησυχεί δηλαδή κανένας εργαζόμενος καθαριότητας εδώ στην Καβάλα ότι θα πάει κάτι στραβά και μετά το τέλος Νοέμβρη ενδεχομένως να επιστρέψουμε στην προτεραία κατάσταση. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Θα συνεχίσουμε έτσι όπως ακριβώς έχουμε συμφωνήσει με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2017. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, αυτό που είπαμε θα το κάνουμε και θα το κάνουμε υπεύθυνα και ωραία. Το σύστημα αμύνεται με κάθε τρόπο. Το σύστημα αντιτίθεται σε κάθε τι προοδευτικό και σοβαρό θέλουμε να γίνει στον τομέα της υγείας και βλέπουμε εδώ ότι προσπαθεί με αποφάσεις δικαστικές και με άλλες διαδικασίες να σταματήσει αυτήν την πορεία προς τα εμπρός. Δεν θα συμβεί αυτό το πράγμα, θα προχωρήσουμε έτσι ακριβώς όπως έχουμε σχεδιάσει».

ΦΑΡΜΑΚΑ

Ερωτηθείς ο κ. Καρασαββόγλου αν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στο Νοσοκομείο Καβάλας, διευκρίνισε πως «είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει, που βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι δεν έχει φάρμακα το Νοσοκομείο και μάλιστα καμία φορά και από θεσμικούς το ακούω αυτό το πράγμα και με θλίβει. Έχει φάρμακα το Νοσοκομείο, υπήρξε μια καθυστέρηση για ένα φάρμακο μιας ημέρας. Αυτή τη στιγμή θα μας προμηθεύσει με όλα τα ακριβά ογκολογικά φάρμακα η ΥΠΕ, οπότε δεν θα έχουμε καμία δυσκολία. Πραγματικά λέω ότι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν ή μάλλον ξέρω πολύ καλά τι θέλουν να πετύχουν αυτοί που βγάζουν στον αέρα αυτά τα πράγματα, αλλά στερούνται οποιασδήποτε αλήθειας και τα προσπερνάμε έτσι απλά. Καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *