ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Ο Δήμος Καβάλας έχει σοβαρό σχέδιο για την αξιοποίηση του ανοικτού κολυμβητηρίου» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών   Δημοσθένης Τουλκίδης

Την αξιοποίηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας  επιδιώκει ο Δήμος Καβάλας ενώ ήδη έχει εκπονήσει μία σχετική μελέτη.  Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών κ. Δημοσθένης Τουλκίδης βρέθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα για επαφές με το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως τόνισε αρχικά «Το ανοικτό κολυμβητήριο είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Για αυτό και από πέρσυ τρέχει μια μελέτη για την ανακατασκευή του. Μιλάμε για μια αλλαγή της όψης τους. Προσφάτως όμως υπήρξε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για την επανάχρηση των δημοτικών κτηρίων.

Βρήκαμε την ευκαιρία να δούμε αν αποτελεί κτήριο τυπικά το κολυμβητήριο. Έχω λοιπόν μια μακροσκελή αλληλογραφία με την υπηρεσία που θα τρέξει το πρόγραμμα και φαίνεται να πετυχαίνει το σχέδιο. Δεν υπάρχει αρνητικότητα. Άλλωστε και στην αρμόδια υπηρεσία των Αθηνών εξηγώ τι σημαίνει το ανοικτό κολυμβητήριο, πως είναι κατά αρχάς, πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή και πόσο θα αλλάξει την όψη όλη της περιοχής και του πάρκου. Πρέπει να το δουν οι άνθρωποι, να καταλάβουν τι είναι για να πετύχουμε τελικά την ανακατασκευή του.

Το κολυμβητήριο εξάλλου έχει συγκεκριμένη χρήση. Δεν μπορεί να γίνει δηλαδή διακοσμητική πισίνα για παράδειγμα και γύρω του να έχει ένα μπαρ. Πρέπει να λειτουργεί ως κολυμβητήριο.

Για αυτό και εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Θέλουμε ένα ανοικτό για τον κόσμο κολυμβητήριο, ώστε να έρχονται μητέρες και παιδιά, να χρησιμοποιηθεί από τα γύρω ξενοδοχεία που είναι γύρω και δεν έχουν πισίνα.

Πιστεύω ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποκτήσει σωστές χρήσεις, αλλάζοντας όλη την φυσιογνωμία της γύρω περιοχής.

Θα ήταν ενδιαφέρον βέβαια να το εντάξουμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ξεκινά 16 Ιανουαρίου».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο ίδιος βρέθηκε και στο υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να δει θέματα όπως την Περιμετρική Οδό Καβάλας. «Μεγάλα έργα όπως  ο Οδικός Άξονας Καβάλας – Δράμας  Ε61 πιέζουν και άλλοι για να γίνουν αλλά για την περιμετρική μόνο ο Δήμος Καβάλας μπορεί να πιέσει για να φέρει αποτέλεσμα.

Είχαμε μάλιστα και μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ώστε με τη Δήμαρχο κ. Τσανάκα μαζί να κλείσουμε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Μεταφορών και αναμένουμε και αυτό το ραντεβού» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *