ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Εορταστικές εκδηλώσεις σήμερα και τη Δευτέρα από τη Θρακική Εστία Καβάλας

Η Θρακική Εστία Καβάλας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων διοργανώνει σήμερα από τις 11 πμ έως τις 12.30 μμ στα γραφεία της επί της οδού Κ. Παλαμά 1 παρουσίαση παραδοσιακών παραμυθιών για τα μικρά παιδιά. Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το θρακιώτικο έθιμο με τα εννέα νηστίσιμα φαγητά μαθαίνοντας τους τα θρακιώτικα κάλαντα στολίζοντας παράλληλα το χριστουγεννιάτικο δένδρο και φτιάχνοντας όμορφες χειροτεχνίες.

Εξάλλου τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο της οδού Κωστή Παλαμά κάτω από τα γραφεία της Θρακικής Εστίας η χορωδία του συλλόγου και το χορευτικό τμήμα  θα παρουσιάσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χορούς της Θράκης. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ. Νίκος Τσουμπάκης έκανε σχετικές δηλώσεις εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των μελών της. Συγκεκριμένα ανέφερε «έχουμε δύο εκδηλώσεις και βέβαια έχουμε εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στα παιδιά και στην τρίτη ηλικία. Έχουμε μια εκδήλωση το Σάββατο (σ.σ. σήμερα), είναι στο πλαίσιο πάλι των θρακιώτικων παραμυθιών που όπως είναι γνωστό για δεύτερη χρονιά η Θρακική Εστία τα υλοποιεί στο φιλόξενο χώρο της, στα γραφεία της Θρακικής Εστίας Καβάλας. Τα παιδάκια θα μάθουν πολλά θρακιώτικα έθιμα, από τα εννέα νηστίσιμα φαγητά, θα μάθουν θρακιώτικα κάλαντα, θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και βέβαια θα κάνουν και όμορφες χειροτεχνίες. Αυτά πάντα με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών οι οποίες είναι και εθελόντριες, αφιλοκερδώς δηλαδή δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια προς αυτόν το στόχο που έχει βάλει η Θρακική Εστία Καβάλας».

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Συμπλήρωσε πως «τη Δευτέρα το βράδυ στις 7 η ώρα στη γειτονιά μας κάτω από τα γραφεία της Θρακικής Εστίας Καβάλας η χορωδία μας θα πει τα καθιερωμένα κάλαντα, θα τραγουδήσει, θα ψυχαγωγήσει τους δημότες, θα υπάρχει και τμήμα από τα χορευτικά μας τμήματα, έτσι ώστε να κάνουμε μια όμορφή ατμόσφαιρα στο πλαίσιο των Χριστουγέννων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *