Κύριο άρθροΟικονομία

«Όσο υπάρχει η ακρίβεια τόσο στα αγαθά και στα προϊόντα, όσο και το ενεργειακό κόστος, είτε ηλεκτροδότηση, είτε καύσιμα και το 2026 δεν προμηνύεται καλύτερο» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης

”Όσο υπάρχει η ακρίβεια τόσο στα αγαθά και στα προϊόντα, όσο και το ενεργειακό κόστος, είτε ηλεκτροδότηση, είτε καύσιμα και το 2026 δεν προμηνύεται καλύτερο. Θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Η ακρίβεια αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος παραγοντας που δεν επιτρέπει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας”.

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Παναγιωτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει η τοπική αγορά, λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2025.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

”Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν άρχισαν να πληρώνονται οι συντάξεις και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, άρχισε να κινείται η αγορά της Καβάλας. Ωστόσο αυτή η κίνηση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος της προηγούμενης περιόδου. Αυτήν την εβδομάδα εκ των πραγμάτων η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί, μιας και πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν για την τοπική αγορά όσον αφορά τον τζίρο των επιχειρήσεων. Η αγοραστική δύναμη των πολιτών είναι πολύ μικρή”, ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

”Από την άλλη ένα σημάδι αισιοδοξίας είναι ότι υπάρχει τουριστική κίνηση και είναι ιδιαίτερα αυξημένη το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας κυρίως από Βαλκάνιους και Τούρκους κι αυτό δίνει μία εικόνα ότι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή η πόλη μας είναι γεμάτη από τουρίστες κι αυτό δίνει μια νότα αισιοδοξίας ότι και στις γιορτές θα έχουμε αρκετό κόσμο. Οι πληροφορίες από τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλές, καθώς υπάρχει πληρότητα για τις ημέρες των εορτών κι αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι η θετική πλευρά που μας κάνει λίγο να αισιοδοξούμε και να κοιτάζουμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα και ότι ο τουρισμός πόλης και ιδιαίτερα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τον χειμώνα παρουσιάζει αυξημένη κίνηση που αυτό συμβάλλει σίγουρα στην τοπική οικονομία σε μία περίοδο που είναι περιορισμένη η κίνηση λόγω της μικρής καταναλωτικής δύναμης που έχουν τα νοικοκυριά”, υπογράμμισε καταληκτικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης.