ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ψηφιακή αναβάθμιση των διαδικασιών στην Πολεοδομία ζητά το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

 Ξαναγίνονται επίκαιρα τα προβλήματα στη λειτουργία της Πολεοδομίας Καβάλας, με βασικό την  καθυστέρηση στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Σχετικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Απόστολος Παυλίδης δήλωσε ότι   «Με τα πολεοδομικά σταθερά έχουμε ζητήματα που μας απασχολούν διαρκώς και συνήθως έρχεται κάτι που μας οδηγεί στο χειρότερο. Το διάστημα αυτό και λόγω ιού, έχουμε δεχθεί πολλά παράπονα από συναδέλφους μηχανικούς ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάποιες διαδικασίες.

 Ζητούν για παράδειγμα κάποιο αντίγραφο οικοδομικής άδειας για να προχωρήσουν σε κάποια αναθεώρηση οικοδομικής άδειας ή σε άλλη δράση και δεν είναι δυνατό να το πετύχουν αυτό. Όταν επισκέπτονται την Πολεοδομία δεν βρίσκουν άτομο να συνεννοηθούν μια και το προσωπικό λόγω του ιού απουσιάζει ή έχουν θέμα με την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση».

 ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση που επικρατεί και να προχωρήσουμε σε ψηφιακή αναβάθμιση των διαδικασιών. Και οι αιτήσεις για τα αντίγραφα να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, να σκανάρονται δηλαδή τα έγγραφα στις ΥΔΟΜ και να στέλνονται στους μηχανικούς.  Παράλληλα  για να κατατεθεί ένας φάκελος εγγράφων από τον μηχανικό προϋποθέτει αυτός να πληρώσει τον φόρο στη Δ.Ο.Υ όπου και εκεί πρέπει να προσέλθει μια και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά. Όταν πάλι χρειασθεί να πάρει στο κτηματολόγιο για να πάρει και από εκεί ένα απόσπασμα επειδή δεν λειτουργεί το Κτηματολόγιο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Πρέπει να πάει και στο ΙΚΑ όπου και εκεί δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ακόμη και το γνήσιο της υπογραφής δεν μπορεί να γίνει στο ΚΕΠ. Άρα είναι μια σειρά από διαδικασίες και εμείς ζητάμε ψηφιοποίηση ώστε κάποιος από το σπίτι, το γραφείο του να μπορεί να εξυπηρετηθεί».

 ΤΑΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ο ίδιος θύμισε ότι ακόμη δεν έχουν συσταθεί τα ΣΥΠΟΘΑ, τα συμβούλια αμφισβητήσεων . «Υπάρχει μια απροθυμία από στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας για να συγκροτηθεί το συμβούλιο. Έχουμε μιλήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη, μας υποσχέθηκε να γίνει κάτι αλλά και αυτό είναι μια τροχοπέδη που δεν επιτρέπει κάποια πράγματα να προχωρήσουν.

 Άρα μιλάμε για μια κατάσταση που υπήρχε εν μέρει, επιδεινώθηκε οπότε είναι ευκαιρία πλέον όλα πια να περάσουν στην ψηφιακή διαχείριση και ο δρόμος πια είναι αυτός. Να μπορέσουμε ψηφιακά να εξυπηρετηθούμε χωρίς να χρειάζεται να είναι παρόντες οι μηχανικοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *