ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Φοιτητές από δύο Πανεπιστήμια επισκέφθηκαν τις τελευταίες μέρες τη Βιομηχανία Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη

Φοιτητές από 2 πανεπιστήμια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων. Η κ. Θεοδώρα Κουλουρά, Chief Operation Officer σημείωσε ότι οι εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας είναι προσαρμοσμένες στις καλύτερες τεχνικά του κόσμου και για αυτό δέχονται αιτήματα από Πανεπιστήμια για την επίσκεψη φοιτητών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «αυτές οι επισκέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο για τη βιομηχανία μας, απλά την περίοδο του κορωνοϊού είχαν σταματήσει. Από το 2016 δεχόμαστε αρκετές επισκέψεις από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η εταιρεία επιδιώκει να έχει άμεση σύνδεση με τα πανεπιστήμια, θεωρώντας ότι αυτό θα είναι χρήσιμο τόσο για την ίδια όσο και για τα ιδρύματα. Οι σχέσεις μας είναι στενές, υποστηρίζουμε όπως μπορούμε τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές κι ένα από τα μέτρα στο πλαίσιο της στήριξης είναι η αποδοχή επισκέψεων και εκπαιδεύσεων των φοιτητών στις εγκαταστάσεις μας. Αυτές είναι προσαρμοσμένες στις καλύτερες τεχνικές διεθνώς οπότε έχουμε ερευνητικό κι εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τους φοιτητές. Είναι μια από τις εταιρείες που αναγνωρίζεται διεθνώς, στις καλύτερες τεχνικά του κόσμου κι επομένως δεχόμαστε ερωτήματα και αιτήματα από τα πανεπιστήμια να έρθουν οι φοιτητές τους και να δουν στην πράξη την μοντέρνα τεχνολογία που εφαρμόζουμε και διδάσκονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή η βιομηχανία διαθέτει τεχνογνωσία και συσσωρεμένη εμπειρία που μεταφράζεται σε πολύ μοντέρνες εφαρμογές και τεχνικές οι οποίες αναφέρονται συχνά. Το έργο που έγινε για τη μείωση του διοξειδίου του αζώτου που αυτήν τη στιγμή πρωτοπορεί παγκοσμίως. Επιδεικνύεται σε όλα τα μεγάλα συνέδρια του χώρου μας και όχι μόνο, σαν το βέλτιστο ως τεχνική εφαρμογή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Και υπάρχει στην Καβάλα και το εργοστάσιό μας. Έτσι λοιπόν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα, τα πανεπιστήμια και τα ανώτατα ιδρύματα και τους ίδιους τους φοιτητές. Έρχονται, εκφράζουν τα ερωτήματά τους, ακούνε την εμπειρία μας αφού τα λειτουργούμε αρκετά χρόνια και όλο αυτό αποτελεί ένα είδος πρακτικής εκμάθησης των φοιτητών που μέσα σε 8 ώρες προσπαθούν να δουν και να εμπεδώσουν όλα αυτά που μαθαίνουν τα προηγούμενα έτη στις σχολές τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *