Κύριο άρθροΥγεία

Υπέρ των εμβολιασμών ο Περικλής Αμπεριάδης, κατά όμως των υπερβολών…

 

 

 

Ο γαστρεντερολόγος Καβάλας κ. Περικλής Αμπεριάδης σε δηλώσεις του προτείνει τον άμεσο εμβολιασμό όλων.

Όπως τόνισε αρχικά “Ως γιατρός που εξασκώ την ιατρική από το 1994 θεωρώ ότι οι εμβολιασμοί είναι το μόνο μέσο και το μόνο όπλο που έχουμε κατά της πανδημίας. Αυτό είναι το μόνο όπλο και δεν έχουμε άλλη επιλογή, Μακάρι να υπήρχε ένα φάρμακο που να καταπολεμά τον ιό. Σε αυτή την φάση δοκιμάζονται πολλά φάρμακα παγκόσμια αλλά δεν υπάρχουν στην κλινική πράξη. Αυτό σημαίνει ότι αναπόφευκτα και αναγκαία πρέπει να εμβολιασθεί ο κόσμος.

Το εμβόλιο πέρασε από διάφορα στάδια ελέγχου, στα δύο χρόνια βρισκόμαστε τώρα και φαίνεται ότι όσα εμβόλια κυκλοφορούν αυτή την στιγμή είναι ασφαλή. Και όταν λέω ασφαλή δεν εννοώ ότι δεν έχουν παρενέργειες. Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες. Το ντεπόν έχει παρενέργειες που θα δημιουργούσε ενδοιασμούς προς χρήση σε κάποιον αν τους διάβαζε αναλυτικά. Το εμβόλιο αυτό δημιουργεί ανοσία και έτσι μπαίνει στον οργανισμό και προκαλεί μια ανοσολογική απάντηση απέναντι στον ιό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Οι παρενέργειες που ανακοινώνονται και βρίσκονται είναι λίγες σε ποσοστό, μηδαμινές θα έλεγα σε σχέση με τον αριθμό των εμβολίων που έχουν γίνει παγκόσμια και σε σχέση με αυτό που προσφέρει το εμβόλιο.

Άρα θα έλεγα ότι είναι ασφαλές και εγώ και η οικογένεια μου κάναμε το εμβόλιο και αυτό θεωρώ ότι αναγκαίο μέσο για να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην συνέχεια στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν οι υπερβολές ένθεν κακείθεν. “Προσωπικά δεν αντιδρώ απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Θεωρώ ότι δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε να κάνουν το εμβόλιο και με μέτρα αστυνομικά δεν βλέπω να επιτυγχάνεται ο στόχος μας να εμβολιαστεί το 75% του πληθυσμού που φαίνεται να είναι και το ανοσιακό τοίχος απέναντι στη νέα αυτή παραλλαγή του ιού.

Αυτό σημαίνει ότι κυρίως ο κόσμος έπρεπε να πεισθεί. Με τα μέτρα, με την υπευθυνότητα της Πολιτείας , με την σωστή λειτουργία της Πολιτείας θα έπρεπε οι πολίτες να πεισθούν και όχι με τηλεπερσόνες που βγαίνουν κάθε μέρα στις τηλεοράσεις και κουνούν το δάκτυλο τους και την άλλη μέρα αλλάζουν άρδην τα μέτρα που παίρνουν. Πρέπει να υπάρχει μια υπευθυνότητα την οποία μετά το πρώτο κύμα του ιού δυστυχώς δεν τη βλέπω.

Από εκεί και πέρα τώρα, αυτό το οποίο θεωρώ ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα και που κατά την γνώμη μου είναι τελείως λάθος, είναι όταν μιλάμε για αυτόν το διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και μη, μεταξύ μαύρων και άσπρων θα λέγαμε. Αυτό είναι τελείως λάθος για εμένα. Είναι λάθος πολιτική. Στους χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι, οι άλλοι οι λεπροί απ΄ έξω….. Στους ναούς θα ζητούν για παράδειγμα χαρτιά οι ιερείς;

Εμείς στα ιατρεία μας θα ζητούμε χαρτιά; Αυτά είναι αποσπασματικά μέτρα, και είναι τελικά μέτρα πανικού».

ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ

Ακολούθως σημείωσε πως «Δείχνουμε στον κόσμο ότι είμαστε  πανικοβλημένοι,  δεν μπορούμε να εμβολιάσουμε τον κόσμο και προσπαθούμε δίδοντας δωράκια στους νέους,  τα οποία θεωρώ ότι είναι τελείως κωμικά ή παίρνοντας αστυνομικά μέτρα θα κάνουμε κάτι. Μπορεί ο κόσμος να μπει στα μέσα μεταφοράς εκεί που παστώνεται ο κόσμος; Άρα η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να πείσει τον κόσμο, μάλλον δεν προσπαθεί το παραπάνω από εμάς».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *