Το ράλι των αυξήσεων και των ανατιμήσεων φέρνει σε δύσκολη θέση τις επιχειρήσεις της Καβάλας

Σε δυσχερή θέση είναι οι επαγγελματίες της Καβάλας λόγω της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα έχουν προκαλέσει τεράστια ζημία στους επαγγελματίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το ράλι των αυξήσεων και των ανατιμήσεων συνεχίζεται. Πάνε εναλλάξ, μια το ρεύμα, μια τα καύσιμα, μετά οι πρώτες ύλες. Πάντως, είμαστε σε μια σταθερή τροχιά αυξήσεων, κάτι που δυσχεραίνει και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση διότι αν συνεχιστεί αυτό θα έχουμε άλλες καταστάσεις πιο δυσάρεστες που δεν τις θέλει κανένας.

Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε και από την άλλη πλευρά να υπάρχει διάθεση αυτό το πράγμα να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο με κάποια μέτρα που πάρθηκαν. Τουλάχιστον στο κομμάτι του ρεύματος και προσωπική άποψη είναι ότι έχουνε βελτιωθεί τα πράγματα από τον προηγούμενο μήνα. Αυτό που έλεγαν ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής θα αφαιρείται από τον λογαριασμό, προσωπικά το είδα μέσα στο μήνα που ήρθε ο λογαριασμός. Να δούμε τώρα με τα καύσιμα τι θα γίνει, ίσως χρειαστεί να γίνει κάτι διότι όλα αυτά πιέζουν εμάς τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, να κάνουμε κι εμείς αυξήσεις και να έρθει σε δύσκολη θέση και το καταναλωτικό κοινό. Κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου ευχάριστο και δεν θα ήθελε κανένας».

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για το καλοκαίρι είπε ότι «αποτελεί την ελπίδα μας στην περιοχή καθώς είμαστε τουριστικός προορισμός. Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι θα είναι καλό από τουριστικής πλευράς. Σ’ αυτό θα συμβάλουν και τα τελευταία μέτρα που καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά και οι μετακινήσεις γίνονται πολύ πιο εύκολα και στα καταστήματα δεν υπάρχει πρόβλημα για το αν είναι κάποιος εμβολιασμένος ή όχι. Να δούμε κατά πόσο θα έρθουν ξένοι επισκέπτες και ελπίζουμε ότι θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό, κάτι που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο νομό Καβάλας.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι μια καλή σεζόν. Ας κρατάμε, όμως, μικρό καλάθι γιατί και άλλες φορές είδαμε τις προβλέψεις να πέφτουν έξω και τα πράγματα να μην είναι όπως τα περιμέναμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.