Κύριο άρθροΠολιτική

«Το μόνο που ήθελαν με το Βατοπέδι ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση Καραμανλή» δήλωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Καβάλας   Γιώργος Καλαντζής

Πολύ συζήτηση έχει ξεσπάσει μετά την αθώωση όσων κατηγορούνταν για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.  Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Γιώργος Καλαντζής κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση…

Όπως τόνισε αρχικά  «Για 4 και πλέον μήνες συνεδρίαζε η επιτροπή που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό και όπως τελικά αποδείχθηκε δεν υπήρχε κανένας δόλος 100%. Όταν λοιπόν συστάθηκε η Εξεταστική Επιτροπή και μάλιστα για μια υπόθεση που χειρίσθηκε η Εκκλησία  και η οποία δεν είχε προσωπικό όφελος μια και το τεράστιο έργο της Εκκλησίας μας είναι φιλανθρωπικό και όχι κάτι άλλο.

Το μόνο λάθος λοιπόν που πιστεύω ότι έκαναν οι πατέρες του Βατοπεδίου ήταν ότι ήθελαν να αναδείξουν το Βατοπέδι ως σημείο αναφοράς του Χριστιανισμού για όλο τον κόσμο. Και εκεί επάνω ίσως και να έκαναν υπερβολές και μια και προσπάθησαν να φτιάξουν το μοναστήρι τους σε μια άριστη μορφή, ξεπερνώντας και το μέτρο.

Τι σκάνδαλο επομένως να αποδειχθεί για το Βατοπέδι; Αφού δεν αποδείχθηκε το κέρδος, τότε τι σκάνδαλο να λέμε ότι έγινε; Πραγματικά άπαντες αγωνίσθηκαν για να μην χάσουν οι γεωργοί τα χωράφια τους. Αφού αυτό εξαλείφθηκε, και αυτό έγινε με την προσφορά του Μητροπολίτη Παντελεήμονος Ξάνθης, τα υπόλοιπα αν είναι παραλήμνια, ή μη είναι το μόνο θέμα που έφερε την ένταση.

Από την στιγμή που βγήκε η απόφαση της Δικαιοσύνης και από την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει όφελος για την ορθοδοξία μας, η οποία δεν κοιτάζει να κερδίσει παρά μόνο να προσφέρει, τι άλλο να πούμε. Οι ιερείς μόνο να προσφέρουν ξέρουν και το Βατοπέδι ήταν η υπόθεση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η υπόθεση του Καραμανλή και η πτώση Καραμανλή. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια κατ΄ εμέ. Όταν ήρθε ο Αγγέλου και ο Ρουσόπουλος  και μάλιστα ο Αγγέλου έφυγε με αυτό τον καημό μια και τους κατηγόρησαν έστω και αν η πρώτη απόφαση ήταν αθωωτική, τότε εγώ είπα ότι παραπέμφθηκαν γιατί υπήρξε μάρτυρας που είπε και κατάθεσε και στην επιτροπή ότι άκουσε κάποιον να λέει «Θόδωρε όλα πάνε καλά»…Και από αυτό το «όλα καλά»  φτάσαμε στην παραπομπή».

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο κ. Καλαντζής πρόσθεσε Πως «Εδώ έγινε ανάδειξη σκανδάλου, ότι τάχα παρεχωρήθησαν και αντηλλάγησαν εκτάσεις, οικόπεδα της Καβάλας, με τεράστια αξία και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν απλά τόποι για σκουπίδια! Μιλώ για τον Ακροπόταμο και η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει δόλος και αυτό το απέδειξε και το δικαστήριο. Όλα ήταν υπερβολές. Η μόνη αμαρτία των παππάδων ήταν ότι η Ορθοδοξία ήταν μέτρο και ταπεινοσύνη και μετριότητα.

Υπάρχει απόφαση του Δικαστηρίου που λέει ότι η λίμνη ανήκει στο ελληνικό δημόσιο. Επιμένω και είχε αποδειχθεί από την αρχή ότι δεν υπήρξε δόλος. Το δικαστήριο απέδειξε ότι δεν έγινε κάτι κακό. Υπήρχαν χρυσόβουλα που άλλοι δέχθηκαν και άλλοι όχι, ενώ και ο Εφραίμ και ο Αρσένιος είπαν ότι και πάλι θεωρούν πως οι εκτάσεις είναι της Μονής.

Μέσω του τέως υπουργού κ.  Ρουσόπουλου που δεν είχε εμπλοκή έγιναν πολλά και πρέπει επιτέλους κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη. Όταν πάφθηκε από υπουργός ο Ρουσόπουλος κανείς δεν πήγαινε να καθίσει κοντά του. Μόνο εγώ πήγαινα. Για αυτό και πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη.  Οι της ΝΔ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη που τον κατηγόρησαν. Όλη η προσπάθεια ήταν να χτυπηθεί ο Ρουσόπουλος και δύο στενοί συνεργάτες του Καραμανλή, άρα να χτυπηθεί ο Καραμανλής και να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Ο Καραμανλής δεν είπε κάτι για σκάνδαλο. Απλά εννοούσε ο κ. Καραμανλής ότι ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε το Βατοπέδι ήταν σκανδαλώδης. Και παλαιότερα μίλησε ο κ. Καραμανλής και το μόνο που θέλω να προσθέσω και τώρα είναι ότι υπήρχε προσπάθεια για να χτυπηθεί η Βουλή. Αθωωτική απόφαση και όλα τελειώνουν εδώ. Άλλωστε έτσι δικαιώθηκε και η κυβέρνηση Σαμαρά –  Βενιζέλου μετά από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα ο κ. Καλαντζής πρόσθεσε ότι δεν φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ επειδή οι παππάδες του Βατοπεδίου ήθελαν να αναδείξουν το Βατοπέδι ως κέντρο της ορθοδοξίας. «Ό,τι και να κάνουν την Ορθοδοξία δεν θα την αγγίξουν» σημείωσε καταληκτικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *