Σχόλια…..

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας δημάρχων και αυτοδιοικητικών στελεχών της Σερβίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ελληνο-σερβικού Επιμελητηρίου και του επιμελητηριακού φορέα της νότιας Σερβίας, Goran Jovic, πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, παρουσία του προέδρου της Επιχείρησης, Παναγιώτη Αγγελίδη, της διευθύντριας Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης, Κυριακής Γανίτου και του διευθυντή Ακίνητης Περιουσίας και Λοιπών Δραστηριοτήτων, Αλέξη Βρεττού.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως η προβολή και αξιοποίηση των τετρακίνητων οχημάτων «εκτός δρόμου», μέσω εκδρομών με τετρακίνητα οχήματα (4×4) που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη πρωτόγνωρες εμπειρίες, μέσα σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας διοργανώνει Διημερίδα «Ημέρες Καρδιολογίας Δαυίδ»  στη μνήμη του Καρδιολόγου Δαυίδ Συμεωνίδη.

Η Διημερίδα θα  λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο  GALAXY το Σάββατο 21 Μαΐου και από   5.00 μ.μ.– 9.00 μ.μ. θα  πραγματοποιηθούν επιστημονικές ομιλίες   από τους Καθηγητές Καρδιολογίας κ. Γουδέβενο Ιωάννη, κ. Τζιακά Δημήτριο, τους Διευθυντές Καρδιολογικών Κλινικών κ. Ζαρίφη Ιωάννη(Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης), κ. Χατζηελευθερίου Χρήστο(Γενικό Νοσοκομείο Δράμας) και Καρδιολόγους του Ιατρικού Συλλόγου.

Την Κυριακή 22 Μαλίου 2022 11.00 π.μ.-1.00 μ.μ. θα γίνει ενημέρωση-επίδειξη  από διασώστες του ΕΚΑΒ Καβάλας σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση  και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σε μια περίοδο ευρύτερων ανακατατάξεων και έντονου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος διοργανώνεται η  εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Δικηγόρου και Καθηγητή Πολύκαρπου Αδαμίδη, με  θέμα   «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» την Παρασκευή 20 Μαΐου  και  ώρα 20:00 στην  Μεγάλη Λέσχη Καβάλας (Κύπρου 12). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια” διοργάνωσαν   εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού – placemaking με θέμα “Σχεδιάζοντας τις γειτονιές της Καβάλας” που  πραγματοποιήθηκαν  και χθες   από  6-9 μ.μ στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.

Στόχοι των εργαστηρίων είναι η συνδιαμόρφωση ιδεών και σχεδιαστικών λύσεων για παρεμβάσεις μικρής κλίμακας στην Καβάλα, που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη μετακίνηση, την ανάδειξη και ενοποίηση σημείων ενδιαφέροντος της πόλης και την επανοικειοποίηση της πόλης από τους κατοίκους της, καθώς και η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις έννοιες και τις μεθόδους του συμμετοχικού σχεδιασμού και του placemaking.

ΤΑΙΝΙΑ

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων που είναι αφιερωμένη σε μια συγκεκριμένη θεματική που αφορά στα Μουσεία και ευρύτερα στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2022 το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Η Δύναμη των Μουσείων» σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δύναμης που έχουν τα Μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας, το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας προγραμματίζει την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους, θέτοντας το ερώτημα  «Καπνός: Μπορώ να επανέλθω; – Ας το συζητήσουμε!».

Η ταινία  θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Μουσείου Καπνού από τις 18 Μαΐου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πανελλαδικού Διήμερου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλεί τα σωματεία των εργαζομένων, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τους φορείς των επαγγελματιών, τα σωματεία των συνταξιούχων, τους συλλόγους γυναικών, τους συλλόγους γονέων, το λαό της πόλης  σε συγκέντρωση, πορεία Ειρήνης και συναυλία, για να εκφραστεί πλατιά η αντίθεση του λαού μας στον πόλεμο και η άρνησή του στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Μάη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και ομιλία στην Κεντρική Πλατεία, στη συνέχεια θα ακολουθήσει συμβολική Πορεία Ειρήνης, που θα καταλήξει στην παραλία στο ύψος του ΚΤΕΛ, όπου θα δοθεί συναυλία από μουσικό συγκρότημα της πόλης μας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας πραγματοποίησε με επιτυχία την 31η εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 14 Μαΐου στο Επιμελητήριο Καβάλας.  Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστεί θερμά το Ιατρικό  και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την άριστη συνεργασία, το Επιμελητήριο Καβάλας, το αρτοποιείο Αφοί Φελλαχίδη, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ν. Καβάλας και όλους τους αιμοδότες που στηρίζουν τον σύλλογο τόσα χρόνια προσφέροντας το ύψιστο αγαθό το αίμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χριστόφορος Παπαϊωάνου.

ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ

Την Πέμπτη 19 Μαΐου  στις 8 το βράδυ  στο Κτήριο Μεγάλης Λέσχης οι Πρόσκοποι Καβάλας διοργανώνουν εκδήλωση, στην μνήμη των Προσκόπων της Μικρασίας που θυσιάστηκαν το 1919, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Οι «μικροί ήρωες» Πρόσκοποι που σφαγιάσθηκαν στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και όλοι οι Πρόσκοποι των Ομάδων της Μικρασίας στο χρονικό διάστημα 1919 – 1922 είναι φωτεινοί σηματοδότες της ιστορίας μας, ειδικά σήμερα που η ειρήνη δοκιμάζεται και πάλι.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Καλτσογιάννης, ερευνητής της τοπικής  ιστορίας και θα υπάρξει διαδικτυακή παρέμβαση του Διδάκτωρ Λαογραφίας, Χρήστου Θεολόγου. Θα συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας που φέτος έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα δράσεων για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής, ο Σύλλογος Ποντίων Καβάλας, που την ίδια μέρα τιμά την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Θρακική εστία Καβάλας.

ΣΤΟ ΠΑΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Ν. Καβάλας και στήριξε  την 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε το περασμένο διήμερο. Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ζητά  από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΑΛΛΑΓΗ

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Στράτος Μακρογιαννίδης.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Κακοκαιρία αναμένεται για σήμερα. Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί!

ΑΣΤΑΤΟΣ

Ένας ακόμη άστατος Μάιος λοιπόν….

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.