Κύριο άρθροΠαιδεία

«Συνδικαλισμός και διοίκηση δεν πάνε μαζί» σχολιάζει η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σοφία Φιλιππίδου με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του κλάδου

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα έχει η ΕΛΜΕ στην Καβάλα  σήμερα με την απερχόμενη πρόεδρο κ. Φιλιππίδου Σοφία. Η τελευταία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφια.  Όπως  δήλωσε αρχικά  «Είναι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση που γίνεται κάθε δύο χρόνια και κάνουμε και συζήτηση όλων των μεγάλων ζητημάτων που έχουν ανοίξει στην ανοίξει στην εκπαίδευση αναφορικά με τις προτάσεις Λάκιου για το 2χρονο Λύκειο και το 4χρονο Γυμνάσιο, όπως επίσης θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και με τα εργασιακά μας θέματα ενώ πιστεύω ότι θα γίνει συζήτηση και για θρησκευτικά και τα όσα αφορούν στο μάθημα αυτό.

Σαφώς και θα γίνει και ένας απολογισμός δράσης για το Δ.Σ. που απέρχεται ενώ και εγώ θα κάνω πια τον απολογισμό μου ενώ από τις 2 του μηνός και μετά θα έχουμε νέο Δ.Σ. αφού θα έχουμε και εκλογές».

ΛΙΓΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Στο ερώτημα τι γίνεται με τα κενά των εκπαιδευτικών απάντησε ότι «Εμείς κενά δεν έχουμε πολλά και όσα υπάρχουν καλύπτονται. Αλλά καλύπτονται με συναδέλφους που πηγαίνουν από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, με συναδέλφους που κάνουν αναθέσεις άλλων μαθημάτων, με συγχωνεύσεις τμημάτων, και τώρα είμαστε στα σκαριά να καταργηθούν ολιγομελή τμήματα στα σχολεία.

Ειδικά στα ΕΠΑΛ αν γίνει αυτό, τότε θα χαθούν ειδικότητες μια και δεν μπορεί να τις βρει αλλού ο μαθητής και έτσι αναγκάζεται να μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο. Γενικά εμείς πιστεύουμε ότι και ένα παιδί να υπάρχει το κράτος πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του στην εκπαίδευση. Αυτή είναι μια άποψη που δεν την αλλάζουμε.

Γενικά όμως ζούμε μια πολλή σκοτεινή περίοδο με τις ανάγκες των εργαζομένων και αυτό πιάνει και τους εκπαιδευτικούς που πλήττονται πολύ αυτή την εποχή».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Στο ερώτημα αν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την προεδρεία της ΕΛΜΕ, απάντησε πως  «Προσωπικά δεν έχω τέλος αποφασίσει αν θα είμαι υποψήφια, έγιναν πολλά, έχουμε πολλές πολιτικές εξελίξεις και ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε λίγο και τον εαυτό μας και να πάμε μπροστά.

Για τα υπηρεσιακά συμβούλια σίγουρα δεν θα είμαι υποψήφια γιατί θεωρώ ότι δεν προσφέρουμε και τίποτε. Σε αυτά τα συμβούλια εφαρμόζουν νόμους ενώ εγώ είμαι συνδικαλίστρια και έτσι θέλω να συνεχίσω. Διοίκηση και συνδικαλισμός δεν γίνεται και αν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια που φέρουν στο νου και πελατειακές σχέσεις. Ο καθείς λοιπόν χαράζει το δρόμο του και εγώ θα χαράξω το δικό μου δρόμου και από εδώ και πέρα θα μάθετε περισσότερα μετά τις 2 Νοεμβρίου».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *