ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Στην Πλατεία Καπνεργάτη στις 10.30 πμ η απεργιακή συγκέντρωση από ΕΥΚ και ΑΔΕΔΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου  στις 10:30 το πρωί στο Άγαλμα του Καπνεργάτη. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  κ. Ευθύμης Μακρογιάννης  μαζί με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Καβάλας κ. Τάσο Ιωαννίδη κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα  στο ΕΥΚ δήλωσε πως η κατάσταση δεν πάει άλλο και πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση στα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «αυτή η απεργία είναι μια απάντηση για τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν, για το νέο μνημόνιο, την Πέμπτη στη Βουλή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιδράσει ο κόσμος, πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις, να υπάρξει απεργία. Ο κόσμος δεν έχει κάποιο άλλο όπλο για να μπορέσει να αντιδράσει. Καλούμε τον κόσμο την Τετάρτη στις 10.30 να είναι κάτω στην Πλατεία Καπνεργάτη, να δώσουν οι πολίτες ένα δυναμικό παρών, γιατί πραγματικά τα μέτρα που έρχονται πάλι είναι σκληρά. Μιλάμε για μέτρα τα οποία δεν μπορεί να αντέξει η κοινωνία. Μιλάμε για μέτρα που φέρνουν πάλι λιτότητα, ύφεση και δυστυχώς αυτό διογκώνει την ανεργία, διογκώνει τη φτώχια. Μας παρουσιάζουν και τα αντίμετρα, αυτά όμως θα έρθουν μετά από δυο τρία χρόνια. Τα μέτρα είναι τοις μετρητοίς, είναι τώρα. Ο κόσμος πλέον δεν αντέχει, για αυτό θα προσπαθήσουμε να τον κινητοποιήσουμε. Έχουμε ενημερώσει όλα τα σωματεία μας και καλούμε όλους τους εργαζομένους και παράλληλα μαζί με την ΑΔΕΔΥ θα βρεθούμε στην Πλατεία Καπνεργάτη για να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την κοινωνία κι ότι δεν αντέχει πλέον άλλα μέτρα».

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Σε μια προσπάθεια να σταχυολογήσει τα μέτρα που έρχονται αναφέρθηκε στο αφορολόγητο, σημειώνοντας πως «κατεβαίνει πολύ χαμηλά οπότε οι ήδη ταλαιπωρημένοι και τα χαμηλά εισοδήματα θα υποφέρουν πάρα πολύ οικονομικά, αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Από κει και πέρα με τις εργασιακές σχέσεις που ήδη βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Το σημαντικότερο για μας είναι ότι δεν ακούμε να υπάρχουν μέτρα για ανάπτυξη πλέον. Τα μέτρα της ανακούφισης είναι καλά, αλλά δεν μπορείς να βάζεις αντίμετρα τα σχολικά γεύματα ή ότι θα δώσεις επιδότηση ενοικίου. Καλά είναι  αυτά, ανακουφίζουν, αλλά αν δεν υπάρξει και μείωση της ανεργίας, αν δεν υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε, δεν μπορούμε να βγούμε από αυτόν το δρόμο. Αν δεν αντιδράσει ο κόσμος για το δικό του μετερίζι δεν κάνουμε τίποτα. Σε μια πόλη που έχουμε 15 χιλιάδες ανέργους και πόσες χιλιάδες συνταξιούχους όλοι αυτοί κάθονται στα καφενεία και όλοι φωνάζουν κι όταν έρχεται η στιγμή να βγουν να διαδηλώσουν δεν κατεβαίνουν. Δεν είναι δυνατόν οι λίγοι εργαζόμενοι που έχουν μείνει να προσπαθούν να κάνουν μια απεργία κα από κει και πέρα τόσος κόσμος που υποφέρει να μην είναι κάτω να φωνάξει μαζί με όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει κι ο κόσμος να καταλάβει ότι αν δεν κατεβεί και δεν υπάρχει άλλος τρόπος πέρα από το να βγει στο δρόμο και να αντιδράσει ειρηνικά, δεν θα περάσουμε κανένα μήνυμα. Βλέποντας οι κυβερνήσεις ότι δεν αντιδράμε λένε ότι σηκώνει και προχωράνε».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Από την πλευρά του προέδρου του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας ο πρόεδρος του κ. Τάσος Ιωαννίδης τόνισε πως  «Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας  καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο   Τομέα  να συμμετάσχουν μαζικά  στην 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 17  Μαΐου. Καλούμε μαζί μας στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 10:30 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη όλο το Λαό της Καβάλας, τους  εργαζόμενους  στον Ιδιωτικό Τομέα,  τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και  τους αυτοαπασχολούμενους  σε μια δυναμική Παλλαϊκή κινητοποίηση. Διεκδικούμε να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο,  διεκδικούμε την  κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Επίσης διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου. Διεκδικούμε το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας και την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ και τέλος διεκδικούμε  την διαγραφή του χρέους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *