Κύριο άρθροΠολιτική

Στην Καβάλα σήμερα ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς

Ο πρώην υπουργός κ. Ραγκούσης θα βρεθεί σήμερα στην Καβάλα όπως το επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπός του κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Η ομιλία του θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας».

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηκωνσταντίνου «στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου για την εκλογή αρχηγού σε αυτόν το νέο φορέα, θα είναι σήμερα στην πόλη μας ο υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας». Αυτό που θα ακολουθήσει αυτήν την εκδήλωση είναι η ανάγκη δημιουργίας αυτού του νέου φορέα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο, νέο δημοκρατικό κίνημα, από μια νέα δημοκρατική παράταξη, η οποία τι θα κάνει. Καταρχήν θα κηρύξει την πολιτική της αυτονομία, δεύτερον θα πρέπει να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα ανανεώσει την πολιτική σκηνή αυτής της χώρας. Αλλά το κυριότερο είναι ότι θα συγκρουστεί με όλες τις κακές πρακτικές, με όλα αυτά τα υποκείμενα της μεταπολίτευσης που οδήγησαν τη χώρα εδώ που την οδήγησαν. Θα συγκρουστεί πάνω από όλα με αυτούς που σήμερα αποτελούν κακά παραδείγματα για τις νέες γενιές, όμως στην πολιτική δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, θα πρέπει να επικαιροποιήσει κι όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα αυτής της χώρας. Για παράδειγμα η Διαύγεια, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας, η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, τα οποία τα είχε ξεκινήσει ο κ. Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών, αλλά δεν πρόλαβε βέβαια να υλοποιηθούν. Η Διαύγεια βέβαια υλοποιήθηκε, σήμερα όλοι αναφέρονται σε αυτήν, όλοι οι πολίτες μπαίνουν στη Διαύγεια για να ενημερωθούν είτε αφορά υπηρεσίες, προμήθειες, προσλήψεις του δημοσίου. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται αυτή η εκδήλωση σήμερα στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Γαλαξία. Θέλω να πω ότι όσον αφορά την ανανέωση της πολιτικής ζωής στη χώρα αυτό που τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ότι θέτει θητεία των βουλευτών έως 12 έτη ώστε να μπορεί συχνά να ανανεώνεται το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας το οποίο θα εισάγει και νέες προτάσεις και ιδέες. Όπως και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την επαναφορά της χώρας στην πραγματική οικονομία, να φύγουμε πλέον από την οικονομία του τζόγου και να πάμε στην παραγωγή, στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα, στην ανάδειξη της υπαίθρου μέσα από τον αγροτοτουρισμό και μέσα από τα μεγάλα περιφερειακά έργα που έχει ανάγκη η χώρα».

ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ;

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηκωνσταντίνου αν ο κόσμος αγκαλιάζει αυτήν τη νέα προσπάθεια που γίνεται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, εκτίμησε πως «από τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει από όλους τους υποψηφίους και τους εννέα σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει μια προσέλευση αρκετά ικανοποιητική. Όχι πολύ ικανοποιητική αλλά αρκετά ικανοποιητική από τον κόσμο. Βέβαια είναι και εννέα υποψήφιοι. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Αυτό θα το δείξει η 12η Νοεμβρίου, το κατά πόσο αυτό το εγχείρημα έχει πείσει τον κόσμο, έχει πειστεί ο κόσμος και θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *