Στην Αθήνα το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ για μία σειρά επαφών, μεταξύ αυτών και ο υπουργός  Επικρατείας   Α.  Φλαμπουράρης

Στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων για μία σειρά επαφών με υπουργούς για το γνωστό θέμα των απολύσεων 170 εργαζομένων. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βογιατζίδης έκανε γνωστό ότι επίκειται συνάντηση τους με τον υπουργό Επικρατείας  κ. Φλαμπουράρη και άλλους υπουργούς για να προωθηθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα τους. Ο κ. Βογιατζίδης ανέφερε ότι είχαν συνάντηση με το Νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ και τον κ. Φλαμποράρη  ενώ σε ότι αφορά τα μηνύματα στήριξης που έχουν ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην πρόθεση της Κυβέρνησης  ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα με τον μεγαλομέτοχο της ΒΦΛ κ. Λαυρεντιάδη να μένει εκτός  και μάλιστα η δέσμευση των 3 βουλευτών του Ν. Καβάλας  είναι ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ευοδωθεί θα έχουν την παραίτηση τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Σε ότι αφορά την απόφαση του Πρωτοδικείου Καβάλας να απορρίψει τα ασφαλιστικά τους μέτρα για να επιστρέψουν στην εργασία τους απάντησε ότι  υπάρχει ένα γεγονός  που δυστυχώς φέρνει στην ανέχεια 200 οικογένειες  για πολύ μεγαλύτερο διάστημα ενώ το Σωματείο τους συνεχίζει δικαστικά τον αγώνα του και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης στις 13 Δεκεμβρίου. «Το θέμα  είναι ‘ότι έχει εκδοθεί μία απόφαση χωρίς να εισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης  καθώς παραπέμπει την υπόθεση σε δίκη στις 13 Δεκεμβρίου» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  Πρόσθεσε δε πως για τους ίδιους ο αγώνας τους είναι μονόδρομος για τις δουλειές τους και την ζωή τους και κάτι τέτοιο δεν θα το αφήσουν στην τύχη του αφού αφορά την ίδια τους τη ζωή και μάλιστα με ένα σκεπτικό και μία αλητεία από πλευράς του κ. Λαυρεντιάδη άνευ προηγουμένου ενάντια στις οικογένειες τους….

ΑΡΑΓΕΣ

Επίσης ανέφερε ότι το μέτωπο των εργαζομένων  είναι αρραγές όσο ποτέ άλλοτε ενώ στην Αθήνα θα παραμείνουν όσο χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθούν οι επαφές τους.  Σε ότι αφορά την αρωγή των τοπικών βουλευτών ανέφερε ότι φυσικά και τους βοηθούν, τους έχουν συμπαραστάτες μέχρις στιγμής αλλά το θέμα δεν είναι η συμπαράσταση καθώς όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.  «Υπάρχει ουσιαστική στήριξη από τους βουλευτές και περιμένουμε  να μετουσιωθεί και σε πράξη όλο αυτό» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.