ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινείται η Θάσος με πολύ λίγα δρομολόγια, μόνο από τη γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα

Σε ρυθμούς κορωνοϊού κινείται η Θάσος με πολύ λίγα δρομολόγια των φέρρυ μπόουτ από την πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής- Λιμένα καθώς η γραμμή Καβάλας- Πρίνου έχει κλείσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη οι δραστηριότητες στο νησί έχουν παγώσει.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το νησί, όπως όλη η χώρα, κινείται σε ρυθμούς κορωνοϊού. Τα δρομολόγια είναι περιορισμένα. Η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου είναι ήδη κλειστή. Από την Κεραμωτή γίνονται κάποια δρομολόγια αλλά η κίνηση είναι ελάχιστη. Πιστεύω ότι αυτή η περιπέτεια σύντομα θα τελειώσει. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Η Θάσος κάθε χρόνο έσπαγε τα ρεκόρ αφίξεων τουριστών και επισκεπτών. Ας ελπίσουμε ότι το συντομότερο δυνατό θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια και θα μπει η ζωής μας σε κανονικούς ρυθμούς».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για το κλίμα που επικρατεί στο νησί είπε ότι «υπάρχει προβληματισμός και κατήφεια. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ξεκινούσε η τουριστική περίοδος που θα διαρκούσε μέχρι τον Οκτώβριο. Τώρα έχουν ανασταλεί τα πάντα. Κάποιες δραστηριότητες οικοδομικής φύσεως συνεχίζονται, γιατί πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Ωστόσο το καλοκαίρι του 2020 θα είναι δύσκολο. Το νησί και γενικά η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό. Οι αφίξεις θα είναι περιορισμένες και τα επαγγέλματα που κινούνται γύρω από τον τουρισμό θα έχουν πρόβλημα».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τέλος είπε ότι «η Θασιακή Ένωση Καβάλας επικοινωνεί με τα μέλη και τους φίλους δύο φορές το χρόνο.  Χριστούγεννα και Πάσχα. Φέτος για πρώτη φορά από το 1931 θα στείλει ευχές για το Πάσχα μόνο ηλεκτρονικά. Στείλαμε σε περισσότερους από 400 φίλους. Λόγω της πανδημίας κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Μάιο και τον Ιούνιο αναβάλλονται και άλλες μεταφέρονται για το δεύτερο 6μηνο του 2020. Το πρόγραμμα θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *