ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σε δημοτική, αναδασωτέα, περιοχή και χωρίς έγκριση τα έργα της Εγνατίας Οδού ΑΕ για τα διόδια στην παράκαμψη

Μήνυση κατέθεσε το Δασαρχείο Καβάλας για τις εργασίες που ξεκίνησαν για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την κατασκευή σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη καθώς δεν διέθετε έγκριση από την υπηρεσία τους για την συγκεκριμένη παρέμβαση. Η Δασάρχης Καβάλας κ. Γεωργούση σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε την όλη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «η Δασική Υπηρεσία, στους ελέγχους που κάνει σε όλες τις εκτάσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, διαπίστωσε ότι γίνονται κάποιες επεμβάσεις στην περιοχή αυτή της Καβάλας, στα Άσπρα Χώματα, και η πρώτη ενέργεια που γίνεται σ’ αυτήν την περίπτωση είναι να ελεγχθεί αν έχει δοθεί η έγκριση επέμβασης από τη Δασική Υπηρεσία. Από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει δοθεί τέτοιου είδους έγκριση για τις συγκεκριμένες επεμβάσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή. Η έκταση αυτή είναι δημοτική, είναι δασική, στο δασικό χάρτη και είναι και αναδασωτέα από τα προηγούμενα χρόνια. Κατόπιν όλων τούτων κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες όπως προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία.

Οι ενέργειες είναι, όταν συμβαίνει κάποια επέμβαση ιδίως σε εκτάσεις όπως είναι οι αναδασωτέες ή αν έχουν άλλη μορφή προστασίας, οι ενέργειες που εμείς μπορούμε να κάνουνε είναι μηνυτήρια αναφορά η οποία υποβάλλεται –έχει υποβληθεί ήδη- στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, κήρυξη εκθέσεως αναδασωτέας, ήδη η έκταση αυτή, όμως, είναι κηρυγμένη αναδασωτέα, και Πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής που προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Για το αν η εταιρεία δεν διαθέτει ούτε εδαφολογικές μελέτες, απάντησε ότι «όχι αυτό δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έπρεπε να έχει υποβληθεί περιβαλλοντική μελέτη, να εγκριθεί αρμοδίως. Στα πλαίσια αυτής της μελέτης, μία από τις Υπηρεσίες που γνωμοδοτεί είναι και η δική μας υπηρεσία, ενσωματώνονται οι παρατηρήσεις μας, οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Δασική Υπηρεσία στην περιβαλλοντική μελέτη η οποία, μαζί με τους περιβαλλοντικούς όρους, αποτελεί ταυτόχρονα και έγκριση επέμβασης. Στη συνέχεια η Δασική Υπηρεσία κάνει Πρωτόκολλο Εγκατάστασης, εγκαθιστά αυτόν ο οποίος θα κατασκευάσει κάποια έργα η συγκεκριμένη έκθεση και γίνονται όλα νόμιμα και όπως πρέπει, σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *