ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Σήμερα η «Γιορτή της Αγοράς» στην Καβάλα

Χθες η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα στις 2 μετά το μεσημέρι μαζί με την Αντιδήμαρχο κ. Χιώτη, παρουσία και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασιλείου  Λεμονίδη,  του  Προέδρου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης κ. Μυστακίδη, και του  προέδρου του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Καβάλας κ. Χαδόλια,  παραχώρησαν  συνέντευξη τύπου για τη Γιορτή Αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα   η «Γιορτή της Αγοράς» Καβάλας με 3 συναυλίες και πολλά δρώμενα στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, όπου θα συμμετέχουν

όλα τα φροντιστήρια και τα βιβλιοχαρτοπωλεία.

Η κ. Τσανάκα αρχικά επεσήμανε ότι η γιορτή αύτη έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Δήμο Καβάλας καθώς θέλει να στηρίξει τους επιχειρηματίες της Καβάλας, τονίζοντας ότι ο κ. Λεμονίδης έχει πολύ ωραίες ιδέες.  «Με την γιρτή αυτή ενισχύουμε την αγορά, κάνουμε τις αγορές μας και το διασκεδάζουμε» είπε καταληκτικά.

Η κ. Χιώτη  τόνισε πως ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει την αγορά αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των εμπόρων και κάλεσε τους καταστηματάρχες να κάνουν μία γιορτή που θα  αφήσει αναμνήσεις και θα γίνει θεσμός, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καβάλας είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΓΙΟΡΤΗ

Στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης τόνισε πως «είναι μια μέρα γιορτής η σημερινή για την αγορά, αλλά όχι μόνο για την αγορά, είναι μια γιορτή της αγοράς και γιορτή της εκπαίδευσης παράλληλα. Στις 12 του μηνός ξεκινάνε τα σχολεία, οπότε έχουμε έρθει σε συνεννόηση με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης γενικότερα, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, βιβλιοχαρτοπωλεία, με όλους αυτούς που ασχολούνται με το χώρο της εκπαίδευσης, για να κάνουμε μια ολοκληρωμένη γιορτή. Τα καταστήματα θα προβούν σε προσφορές τη συγκεκριμένη μέρα. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες πόλεις και σε άλλες χώρες, γίνεται μια happy day, δηλαδή μια μέρα γιορτής, ούτως ώστε να μπορεί να προσφέρει όποιο μαγαζί θέλει προϊόντα σε καλές τιμές. Έχουμε ήδη μπει σε θέματα επικοινωνίας όσον αφορά το καταναλωτικό κοινό για να κατεβούν εκείνη την ημέρα, θα υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών Βούλγαρων και Τούρκων στην πόλη μας, ήδη τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Πρόσθεσε δε ότι «Οφείλω να ευχαριστήσω το Δήμο Καβάλας και τη δήμαρχο κ. Τσανάκα που ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μας όσον αφορά σε οικονομικά θέματα αλλά και οργανωτικά. Επίσης την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων την κ. Κορίνα Χιώτη Πρασσά και το Επιμελητήριο Καβάλας και τον πρόεδρο Άγγελο Τσατσούλη που για άλλη μια φορά με ένα τηλεφώνημα συμπαραστέκεται με όλους τους τρόπους στα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Από κει και μετά θα υπάρχουν τρεις μουσικές εκδηλώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία. Η μία θα είναι  στο  Ηρώο στον δημοτικό Κήπο, η  άλλη θα είναι στην Πλατεία Καπνεργάτη όπου οι φορείς της εκπαίδευσης θα κάνουν εκεί ομιλίες αλλά και μια μουσική γιορτή και η άλλη θα είναι στην Πλατεία Ομονοίας. Δεν θα υπάρχει διεύρυνση ωραρίου, δεν θα υπάρχουν πεζοδρομήσεις, μην πηγαίνει δηλαδή το μυαλό κάποιων στη Λευκή Νύχτα. Η Λευκή Νύχτα είναι μία, γίνεται το Μάιο και θα ξαναγίνει το Μάιο του 2017. Είναι μια τελείως διαφορετική γιορτή, το κλείσιμο της περιόδου των προσφορών για τα καταστήματα της πόλης μας, αλλά και ένα άνοιγμα όσον αφορά την εκπαίδευση και γενικότερα το σχολείο. Όλα αυτά μαζί θα συνδυαστούν, τα βιβλιοχαρτοπωλεία κάνουν κάποιες ειδικές τιμές και κάποια έσοδα θα πάνε στο Σύλλογο ΠΝΟΗ».

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

«Από κει και μετά νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, εμείς κάνουμε τις προσπάθειές μας ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, αυτό οφείλουμε να κάνουμε για τους συναδέλφους και τα μέλη μας. θα φανεί από την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως από την ανταπόκριση που θα υπάρχει στη συγκεκριμένη γιορτή όσον αφορά τις προσφορές. Μην ξεχνάμε ότι το ίδιο είχαμε προτρέψει και για τη Λευκή Νύχτα, να προβούν σε προσφορές, κι όσοι το κάνανε νομίζω ότι βγήκαν πολλαπλά κερδισμένοι. Θα πρέπει να μπούμε σε μια λογική ότι τον καταναλωτή θα πρέπει να τον κινητοποιούμε συνεχώς με το δικό μας τρόπο. Έτσι λοιπόν σκεφτόμαστε να κάνουμε και αυτήν τη φορά, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου σε ωράριο καταστημάτων.

Τους μήνες Σεπτέμβριο και Μάρτιο τους ονομάζουμε νεκρούς μήνες, καθώς είναι οι μήνες μετάβασης από το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο και από την άνοιξη προς το καλοκαίρι. Εμείς οφείλουμε αυτήν τη νεκρή περίοδο να τη ζωντανεύουμε με διάφορες δράσεις» συμπλήρωσε καταληκτικά ο κ. Λεμονίδης.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

Από πλευράς του ο κ. Μυστακίδης  αναφέρθηκε στη εκδήλωση στην Πλατεία Καπνεργάτη όπου θα γίνει μία ομιλία από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κότιο με θέμα «Τα κλειδιά της επιτυχίας στο Λύκειο»  ενώ θα διανεμηθεί και ένα τεύχος οδηγιών σπουδών για τους μαθητές Λυκείου. Αμέσως μετά  θα δοθεί και μία συναυλία.

Τελευταίος μίλησε ο κ. Χαδόλιας που ευχαρίστησε την ΠΝΟΗ που τους δίνει μία ευκαιρία να αισθάνονται καλοί άνθρωποι.  Σημείωσε δε πως είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, εκφράζοντας την χαρά τουθς που συμμετέχουν σε αυτή την γιορτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας  για τη σημερινή γιορτή αναφέρει τα εξής:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας αντιλαμβανόμενος τα σημεία των καιρών και εκμεταλλευόμενος την αναμενόμενη κίνηση Βουλγάρων και Τούρκων επισκεπτών, διοργανώνει μαζί με το Δήμο Καβάλας την γιορτή της αγοράς – γιορτή εκπαίδευσης.

Μια μέρα που καλούμε όλους τους συναδέλφους καταστηματάρχες να έχουν υποδειγματικά μεγάλες εκπτώσεις στα καταστήματα τους. Έτσι ώστε να τονωθεί η κίνηση των καταστήματος μας, να μείνει ΑΝΑΜΝΗΣΗ σε όλους τους τουρίστες – επισκέπτες αλλά και κατοίκους της πόλης το πλήθος και το μέγεθος των εκπτώσεων που είχαμε στην πόλη μας την συγκεκριμένη μέρα.

Μια καινούργια εκδήλωση, την οποία με την ενίσχυση του Συλλόγου Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης αλλά και του συλλόγου βιβλιοπωλών Καβάλας την συνδυάζουμε με το τέλος της θερινής περιόδου και την αρχή της σχολικής χρονιάς. Ευελπιστούμε στην στήριξη όλων σας εκείνη την ημέρα, για να δημιουργήσουμε μια ακόμη εκδήλωση θεσμό για την πόλη μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *