ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πόλος έλξης το Δασικό Χωριό Παγγαίου το οποίο λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Ανοιχτό θα είναι το Δασικό Χωριό Παγγαίου και σήμερα και καθόλη τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Ο πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Παγγαίου κ. Λευτέρης Κοκκινίδης  επιβεβαίωσε το όλο γεγονός και στις δηλώσεις του έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Δασικού Χωριού.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Κοκκινίδης σημείωσε πως «το Δασικό Χωριό λειτουργεί και θα λειτουργεί όλες τις μέρες των εορτών, δεν θα κλείσει. Κάποιες ώρες οι οποίες ακόμα ο κόσμος θα τρώει τον οβελία θα είμαστε και εμείς στο σπίτι μας, αλλά από το μεσημέρι και μετά για την ημέρα του Πάσχα θα είμαστε ανοιχτά. Και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο θα είμαστε ανοιχτά, φυσικά όχι τις ώρες που υπάρχει ο εκκλησιασμός, η περιφορά του Επιταφίου, είναι λογικό να μην είμαστε ανοιχτά. Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα θα είμαστε κανονικά ανοιχτά. Να έρθει ο κόσμος να πιει τον καφέ του, να κάνει τους περιπάτους μέσα στα μονοπάτια και να πάει να δει το Μεταλλείο του Φιλίππου του Β΄, να δει τις βραχογραφίες, θα ενημερώνουμε τους επισκέπτες πώς μπορούν να τα δουν αυτά. Να δουν και κάποια άλλα μονοπάτια τα οποία τώρα προσπαθούμε εμείς να τα προωθήσουμε και να τα διαφημίσουμε να τα δει ο κόσμος γιατί δεν τα γνωρίζει. Κι εμείς τώρα τα μαθαίνουμε, κάθε μέρα μαθαίνουμε και νέα πράγματα πάνω στο Παγγαίο. Είναι τόσο μεγάλο το Παγγαίο και η ιστορία του που μαθαίνουμε κάθε μέρα».

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αναφορικά με την Πρωτομαγιά ο κ. Κοκκινίδης σημείωσε πως «συνδιοργανώνουμε μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου επάνω στο Δασικό Χωριό την Εργατική Πρωτομαγιά κατά την οποία θα έχουμε μουσική, θα έχουμε φαγητό, δηλαδή σουβλάκι και κάποια απλά πραγματάκια για να μπορεί ο κόσμος να διασκεδάσει, να έχει κάτι οργανωμένο, να μην πηγαίνει και ψάχνει δεξιά και αριστερά και βάζει και φωτιές στο δάσος που δεν είναι καλό γιατί μπορεί να έχουμε προβλήματα. Θα έχουμε και τέσσερα αλογάκια εκείνες τις μέρες για να μπορούν και τα παιδιά να ασχολούνται να κάνουν βόλτες. Θα έχουμε και δραστηριότητες αν θέλουν κάποιοι να κάνουν περίπατο με άνθρωπο δικό μας που θα τους ξεναγεί. Θα μπορεί από τις 11 το πρωί που θα έρθει μέχρι τις 7 ή 8 το απόγευμα να περάσει ολόκληρη τη μέρα στο Δασικό Χωριό Παγγαίου».

3ΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουλίου  και συγκεκριμένα στις 28, 29 και 30 του μηνός διοργανώνεται τριήμερο Φεστιβάλ που θα έχει διεθνή χαρακτήρα. Πρόκειται για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, με συμμετοχή από χώρες όπως η Σουηδία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Τουρκία κλπ. Επίσης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα γίνει μια συναυλία με δύο πολύ γνωστά ονόματα, κατά πάσα πιθανότητα το ένα θα είναι ο κ. Αγγελάκας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *