ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Πρόβλημα για το Δήμο Καβάλας τα αδέσποτα

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας με τα αδέσποτα σκυλιά. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι φιλοξενούν 120 σκυλιά στο καταφύγιο και 70 στο κυνοκομείο. Ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα χωριά του Δήμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά έχει μεγαλώσει αυτό το χρονικό διάστημα παρά τις προσπάθειες του Δήμου Καβάλας. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο ώστε να περιοριστούν τα αδέσποτα. Μαζέψαμε αρκετά σκυλιά και τα φιλοξενούμε στο καταφύγιο. Έχουμε 112 στο καταφύγιο και 70 στο κυνοκομείο. Όμως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί. Βρίσκουμε καθημερινά καινούργια αδέσποτα στους δρόμους, είτε από εγκατάλειψη, είτε από τις νέες γέννες.

Τα χωριά της Καβάλας έχουν πρόβλημα. Τέσσερα αδέσποτα μαζέψαμε χθες από τον Αμυγδαλεώνα ενώ στο Λυκόστομο μια κυρία φροντίζει 10 σκυλιά κι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους.

Στην πόλη τα σκυλιά λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να βρουν εύκολα τροφή, έχουν γίνει πιο επιθετικά. Προσπαθούμε αρκετά με την υπηρεσία του Δήμου Καβάλας κάθε μέρα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Θα χρειαστεί να βοηθήσει γενναία και το κράτος, οικονομικά και με προσλήψεις ατόμων που θα εργαστούν πάνω σ’ αυτόν τον τομέα».

ΓΑΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «έχει δημιουργηθεί τεράστιο θέμα και με τις γάτες στην πόλη. Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους. Όλοι μας ζητάνε να απομακρύνουμε γάτες. Ναι, να τις μαζέψουμε αλλά πού να τις πάμε. Συστήνω στους φιλόζωους που ταΐζουν γάτες, να το κάνουν σε σημεία που να μην ενοχλούν.

Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα και η λύση είναι πολύ δύσκολη. Προσπαθούμε καθημερινά με στειρώσεις και υιοθεσίες αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται τόσο εύκολα. Περίπου 3 εκατομμύρια αδέσποτα κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *