Ο ΓΣ Ελευθερούπολης ηττήθηκε με 60-68 από τη ΔΕΚΑ
Μπορεί η εικόνα που παρουσίασε στους πρώτους επίσημους αγώνες της αγωνιστικής περιόδου να ήταν πολύ καλή και να έφερε την πρόκριση στο final 4 του κυπέλλου, στο πρωτάθλημα της National League 1 πάντως τα πράγματα δεν εξελίχθησαν τόσο καλά… Ο λόγος για τον ΓΣ Ελευθερούπολης που στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής κατηγορίας γνώρισε την ήττα, το απόγευμα του Σαββάτου 4/10, στο κλειστό της Γεωργιανής από τη ΔΕΚΑ με 60-68.
Το συγκρότημα του Κώστα Σίσκου πλήρωσε ακριβά την αστοχία του στην επίθεση και σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός στους φιλοξενούμενους που ήταν ανώτεροι και κέρδισαν δίκαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΓΣΕ ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, δεν πέρασε ποτέ μπροστά και η μοναδική φορά που έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ήταν στα μέσα του 2ου 10λεπτου όπου ισοφάρισε 16-16!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ….
Το μεγάλο «όπλο» της ομάδας στους αγώνες κυπέλλου, δηλαδή το σουτ από την περιφέρεια και από το τρίποντο, δε λειτούργησε καθόλου γεγονός που έδωσε την ευχέρεια στη ΔΕΚΑ να «κλείσει» τους διαδρόμους στην άμυνα. Ο ΓΣΕ ήταν σχετικά καλός στη δική του άμυνα, αλλά όπως αποδείχτηκε αυτό δεν ήταν ικανό να του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το ροζ φύλλο του αγώνα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης ήταν: 10-16, 28-31, 42-49, 60-68
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:
Ελευθερούπολη-ΔΕΚΑ 60-68
Πανσερραϊκός-ΚΑΟ Χαλκιδικής 55-79
ΑΟ Αρετσού Καλαμαριάς-Γέφυρα 82-86
ΧΑΝΘ-Λεύκιππος Ξάνθης 70-47
Κομοτηνή-ΑΣ Πανόραμα 78-50
Ιωνικός Ιωνίας-Πιερικός Αρχέλαος 74-58
Ρεπό: ΚΑΟ Δράμας