Κύριο άρθροΠολιτική

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  Κώστας Αντωνιάδης καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για να ανοίξει το Τελωνείο της Εξοχής

 

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για να ανοίξει το Τελωνείο της Εξοχής για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον ίδιο το Τελωνείο Εξοχής έχει τις υποδομές για να λειτουργήσει με αυτό τον σκοπό.

Αρχικά ανέφερε ότι “Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από συντονισμένες ενέργειες και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργο Παπαδόπουλου αλλά και εμού διοργανώθηκε μια σύσκεψη στη Δράμα προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας, μαζί με αυτοδιοικητικούς της περιοχής μας αλλά και της Βουλγαρίας προκειμένου να ανοίξει για τον τουρισμό ο σταθμός των τελωνείου της Εξοχής.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Καβάλας και ο Δήμαρχος Παγγαίου και ο Περιφερειάρχης της Νότιας Βουλγαρίας καθώς επίσης και πάρα πολλοί Δήμαρχοι των όμορων Δήμων του Τελωνείου της Εξοχής.

Στην τοποθέτηση μου είπα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει το τελωνείο της Εξοχής και μάλιστα είπα ότι διαθέτει τις κτηριακές υποδομές και μάλιστα όλα αυτά σε αντίθεση με Τελωνεία όπως αυτό της Νυμφαίας που όλοι γνωρίζαμε ότι διέθετε τις υποδομές προκειμένου να εγκατασταθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ».

ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Σύμφωνα με τα επίσημα μάλιστα στοιχεία που παρουσίασαν στην συνάντηση για την Εξοχή, το 2019 είχαν 250 χιλιάδες οδικές αφίξεις και επειδή η πλειονότητα των αφίξεων αυτών κατευθύνονται στις παραλίες της Καβάλας, της Θάσου και της Κεραμωτής με το Δήμο Παγγαίου η Καβάλα έχει άμεσα συμφέροντα και άμεση εξάρτηση από το τελωνείο της Εξοχής. Για αυτό και συντάξαμε ένα υπόμνημα για να το στείλουμε στις ελληνικές Αρχές.

Άλλωστε η αρμοδιότητα των Τελωνείων ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση αλλά εμείς ως Περιφέρειας και ως Δήμοι, ενώνουμε τις φωνές μας και ζητάμε να επαναλειτουργήσει ο σταθμός πάντα φυσικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζει η ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω και εύχομαι η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική πολιτεία να εισακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας και σε συνεργασία με τη βουλγαρική πλευρά που και εκεί θα στείλουν ένα υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας προκειμένου να πιέσουν και αυτοί με την σειρά τους την πολιτεία να λειτουργήσει το τελωνείο της Εξοχής μια και δεν μιλάμε μόνο για θέμα τουρισμού. Άμεση εξάρτηση έχει και ο αγροτικός τομέας. Πάρα πολλοί εργάτες γης πηγαίνουν από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα και όλο αυτό βοηθάει και στην οικονομία του Δήμου Νευροκοπίου. Άρα όσο το επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα πρέπει να κινηθούμε σωστά προκειμένου να έχουμε οφέλη στον οδικό τουρισμό,

Ας μην ξεχνάμε ότι το 75% στην περιοχή μας είναι οδικός τουρισμός ο οποίος εισφέρει περίπου στο 22% στο τοπικό ΑΕΠ της Περιφέρειας μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *