«Οι πληρότητες είναι αυτήν τη στιγμή πάνω από 80% στα ξενοδοχεία της Θάσου», δηλώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Πάρης Παρασχούδης

 

 

 

 

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων  κ. Πάρης Παρασχούδης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, όταν οι πληρότητες φτάνουν το 80%.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά. Μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δουλεύουμε καλά κι έχουμε πληρότητες στα ξενοδοχεία. Πολύ καλά δουλεύουν επίσης και τα καταστήματα εστίασης και οι παραλίες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τους βόρειους γείτονες που μας αγαπάνε και θέλουν να κάνουν διακοπές στο νησί μας. Αυτό είναι εμφανές από τα αυτοκίνητα που βλέπουμε, από Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ουκρανία και αρκετές άλλες βόρειες χώρες.

Οι πληρότητες είναι αυτήν τη στιγμή πάνω από 80% στα ξενοδοχεία. Δεν υπάρχει συνεχής ροή πληροτήτων διότι όταν δεν έχουμε back to back  να έρχονται και να φεύγουν όπως με τα αεροπλάνα με τις κρατήσεις των γκρουπ, τότε δημιουργούνται κάποια κενά τα οποία μεταφράζονται σε μικρότερες πληρότητες. Αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλές».

ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Με τους Ρουμάνους τουρίστες είπε ότι «υπάρχει μία μείωση κι αυτό φαίνεται κάνοντας απλά μια βόλτα στο νησί. Έχουμε περισσότερους επισκέπτες από άλλες χώρες. Δεν οφείλεται όμως μόνο στα περιοριστικά μέτρα. Γενικότερα οι Ρουμάνοι με το κλείσιμο των σχολείων αποφασίζουν να κάνουν διακοπές μαζικά και μετά κάνουν μία μικρή κοιλιά. Άλλωστε ο Αύγουστος είναι ο μήνας που έχουμε πάρα πολλούς Έλληνες επισκέπτες. Πιστεύω ότι είναι το φυσιολογικό, πάρα τα μέτρα που έχουν για την επιστροφή τους, όπως το ράπιντ τεστ που έχει κόστος. Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι από τους Ρουμάνους επισκέπτες είναι εμβολιασμένοι, οπότε αυτό δεν επηρεάζει».

ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Πρόσθεσε ότι «οι Γερμανοί έρχονται συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο και θα βασιστούμε σ’ αυτούς στη συνέχεια αν δεν αλλάξει η κατάσταση επιδημιολογικά, για να έχουμε κάποιες πληρότητες προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς δεν έχουμε ευχάριστα μηνύματα διότι έχουμε αρκετά κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες και πολλές βάζουν εμπόδια στην επιστροφή των πολιτών τους. Ζητάνε τεστ και καραντίνα κάτι που αν συνεχιστεί θα μας προβληματίσει ιδιαίτερα από ‘δω και πέρα. Οπότε, το ζητούμενο είναι να μην έχουμε κρούσματα. Όσο αυξάνονται τόσο περισσότερα προβλήματα δημιουργούν στο να έρθει κόσμος στη χώρα μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.