Κύριο άρθροΥγεία

Μικρή η κάμψη στα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα, σταθερός ο αριθμός των νοσηλειών

 

 

 

Μικρή κάμψη παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο Κλειτσιώτη  χθες νοσηλευόντουσαν 40 ασθενείς και 6 στην ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την τελευταία εβδομάδα φαίνεται ότι έχουμε μια μικρή κάμψη όσον αφορά τα θετικά κρούσματα, αλλά δυστυχώς αυτοί ου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τις τελευταίες 10 μέρες παραμένουν σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Σήμερα (σ.σ. χθες) νοσηλεύουμε 40 ασθενείς στην κλινική covid και 6 στη ΜΕΘ. Είναι αρκετά υψηλά νούμερα κι ακόμη δεν έχει έρθει ο χειμώνας για να μπει ο κόσμος στα σπίτια του. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, θα πρέπει να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Άλλωστε αυτό το λένε όλοι οι έγκριτοι λοιμωξιολόγοι και πνευμονολόγοι. Απευθύνομαι κι εγώ στους συμπολίτες μου και τους παρακαλώ να συναισθανθούν το τι περάσαμε πέρυσι το χειμώνα και να μην έχουμε αντίστοιχες καταστάσεις φέτος. Τώρα που έχουμε το μεγάλο όπλο που λέγεται εμβόλιο, αυτοί που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να μπουν στην πλατφόρμα να κάνουν την αίτησή τους και να το κάνουν. Εμβόλια υπάρχουν πολλά διαθέσιμα και οι ανεμβολίαστοι πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα και ρωτήσουν τον γιατρό τους που του έχουν εμπιστοσύνη, θα τους προτρέψει αυτός να κάνουν το εμβόλιο. Κι έτσι να περάσουμε καλύτερο χειμώνα από τον περσινό».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Για τις ελλείψεις στο προσωπικό είπε ότι «είχαμε αρκετά υψηλό νούμερο στο Νοσοκομείο που έφυγε σε αναστολή, συνολικά 100 άτομα. Έχουμε λύσει προς το παρόν το πρόβλημα με τις καθαρίστριες, με το διοικητικό προσωπικό και την Τεχνική Υπηρεσία. Δυστυχώς, όμως, όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Ενώ το υπουργείο και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια μας έχουν στείλει 25 νοσηλεύτριες, μόνο οι 4 αποδέχθηκαν τη θέση. Το δικαιολογώ διότι είναι για ένα χρόνο η σύμβαση και πολλές νοσηλεύτριες που εργάζονται αυτήν τη στιγμή στον ιδιωτικό τομέα δεν θέλουν να παρατήσουν τη δουλειά τους. Εδώ το υπουργείο θα πρέπει να δώσει άλλη λύση και θέλω να πιστεύω ότι θα τη δώσει πολύ σύντομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *