ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας ΑΜΘ από την Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας από την Τουριστική Έκθεση Λονδίνου στην οποία συμμετείχε. Σύμφωνα με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη η έκθεση αυτή είναι βαρόμετρο για τον τουρισμό, συμμετείχαν 192 χώρες και έγιναν προ κρατήσεις από τουριστικούς πράκτορες για την περιοχή μας στο 2019.

Όπως δήλωσε «πράγματι είναι μία έκθεση- βαρόμετρο για την τουριστική σεζόν που έρχεται, για το 2019. Να πω χαρακτηριστικά ότι συμμετέχουν 192 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, από την Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Έδωσαν το παρών σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια αισιοδοξία για την χώρα μας και ειδικότερα για την περιφέρειά μας όσον αφορά τις προκρατήσεις για τη νέα τουριστική χρονιά. Επίσης είχαμε συναντήσεις με σημαντικά τουριστικά γραφεία αλλά και με tour operator και επίσης δείχνει ένα έκδηλο ενδιαφέρον η αγορά της Σκανδιναβίας για την Περιφέρειά μας και ειδικότερα για το νησί της Θάσου. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προβολή αλλά και την προώθηση της Περιφέρειάς μας στις σκανδιναβικές χώρες. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά της Πολωνίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι φέτος οι Πολωνοί έκαναν την έκπληξη, αν και δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω έτσι γιατί υπήρξε από πριν προεργασία πάνω σ’ αυτόν τον τομέα, ώστε να έχουμε αύξηση πάνω από 100% στις αεροπορικές αφίξεις από την Πολωνία. Γι’ αυτόν τον λόγο η Περιφέρειά μας θα είναι παρούσα σε δύο εβδομάδες στην Έκθεση που γίνεται στη Βαρσοβία μέσω του ΕΟΤ, για να ενισχύσουμε αυτές τις καλές σχέσεις που έχουμε με την αγορά της Πολωνίας. Είναι μια μεγάλη χώρα, έχει περίπου 40 εκατομμύρια πληθυσμό και έχουν από τους πιο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Ήδη οι Πολωνοί μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκαν στην Καβάλα και ειδικότερα στη Θάσο κι αυτό θέλουμε να το ενισχύσουμε.

Επίσης, είχαμε συναντήσεις με τουριστικά γραφεία από την Ολλανδία όπου μέσω της αεροπορικής σύνδεσης που είχαμε πέρυσι των Βρυξελλών με το αεροδρόμιο της Καβάλας, ενισχύουμε αυτήν τη σύνδεση και με Ολλανδούς που θέλουν να επισκεφθούν τη Θάσο».

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε ότι «Εν κατακλείδι, αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά για την Περιφέρειά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θάσος είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα για τους Βρετανούς τουρίστες μετά τους Γερμανούς. Απλώς, όμως, κρατάμε μία υποσημείωση ότι πρέπει να πούμε ότι κάνει το come back τουριστικά η Τουρκία αλλά και οι χώρες της βόρειας Αφρικής και με το Brexit που θα έχουμε το 2019 είναι μια κατάσταση επιφυλακτική για τους Βρετανούς, πώς θα κινηθούν τουριστικά το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν φύγουν, δηλαδή, από την Ευρωζώνη και αν θα συνεχίζουν να έχουν μια ιδιότυπη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι δείχνει πως πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Δεν αρκεί ο εφησυχασμός. Η περιοχή μας έχει εκείνα τα πλεονεκτήματα που μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες και αυτό κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *