Καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις αναμένονται σήμερα στην Καβάλα

Κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στην Καβάλα σήμερα με καταιγίδες. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κιβράκης σημείωσε ότι αναμένονται χαλαζοπτώσεις και πτώση κεραυνών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο έκτακτο δελτίο ωστόσο, σύμφωνα με τις προγνώσεις, μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει είδαμε τη Δευτέρα σε κάποιες περιοχές, στον ορεινό όγκο του Δήμου Καβάλας. Έστω και καθυστερημένα, ο Μάιος είναι συνεπής ως προς την ιστορία του. Δίνει τέτοια φαινόμενα και φαίνεται ότι την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) θα τα έχουμε σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας. Θα μας απασχολήσει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ένα αίτιο το οποίο θα προκαλεί καταιγίδες που πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κι από έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Κάθε χρόνο δυστυχώς θρηνούμε θύματα από κεραυνούς. Τα φαινόμενα αυτά έχουν μικρή διάρκεια αν και την Τετάρτη θα μας απασχολήσουν κατά διαστήματα όλη τη μέρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και από τους οδηγούς και από τους πεζούς, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Οι εργασίες στην ύπαιθρο θα είναι επισφαλής, θέλει προσοχή και να αποφύγουμε αν είναι δυνατόν τέτοιες δραστηριότητες. Γενικά θέλει προσοχή. Είναι φαινόμενα που παρουσιάζονται αυτόν και τον επόμενο μήνα. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Και πέρυσι είχαμε τέτοια δραστηριότητα και είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής στο Δήμο Νέστου. Θέλει προσοχή, υπάρχουν πολύτιμες πληροφορίες στο site της Πολιτικής Προστασίας και της Διεύθυνσης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Οι πολίτες μπορούν να δουν τι μέτρα αυτοπροστασίας χρειάζονται όταν έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

ΜΗΝΑΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ

Πρόσθεσε ότι «θα έχουμε μια σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και μετά σταδιακά θα αποκατασταθούν οι συνθήκες. Φαίνεται στον ορίζοντα από βδομάδα πάλι κάτι ανάλογο, γενικά όμως είναι κάτι αναμενόμενο γι’ αυτήν την περίοδο. Δεν είναι φυσικό να έχουμε παρατεταμένη ανομβρία όπως είχαμε τις προηγούμενες μέρες του Μαΐου. Είναι μήνας καιρικής αστάθειας που δίνει τέτοια φαινόμενα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.