ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κάθετα αντίθετος και  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας στη διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας για 40 ώρες την εβδομάδα

Κάθετα αντίθετος είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας στη διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας για 40 ώρες την εβδομάδα. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ρακιντζή στις δηλώσεις της έκανε λόγο για εξοντωτικό ωράριο που θα προκαλέσει χαώδεις καταστάσεις.

Ενδεχομένως να υπάρξουν και κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «το θέμα του ωραρίου είναι ένα θέμα το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια ταλαιπωρεί τον κλάδο. Ζητήσαμε μια ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μειωθεί το χάος του ωραρίου που ταλαιπωρεί τέσσερα χρόνια. Για την Καβάλα θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, τους 170 συναδέλφους που τηρούν τα ωράρια που δίνει ο Σύλλογος και είμαστε μια από τις τέσσερις πόλεις της Ελλάδας που παραμένουν στο ωράριο που προϋπήρχε και δεν ανοίγουν διευρυμένα όπως έχει γίνει το χάος στην Ελλάδα που ανοιγοκλείνει ο καθένας όποτε θέλει βάσει του προηγούμενου νόμου και δεν υπόκειται σε έλεγχο. Και τώρα έρχεται ο καινούριος νόμος να το πολλαπλασιάσει το κακό. Εμείς ζητούσαμε ένα ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ, που σημαίνει ότι 8 το βράδυ αυτοί που ανοίγουν όλη την ημέρα και λέγονται διευρυμένοι θα κλείνουν υποχρεωτικά βάσει νόμου. Αυτή τη στιγμή ανοίγει τελείως όπως είναι το προσχέδιο νόμου και μπορεί ο καθένας να ανοιγοκλείνει όποτε θέλει και τη νύχτα μπορεί να κλείνει 11 η ώρα και το διανυκτερεύον φαρμακείο να κάθεται χωρίς να έχει δουλειά ο συνάδελφος. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα για τη δημόσια υγεία, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υπευθυνότητα του φαρμακοποιού και τεράστια προβλήματα στην κατανάλωσή του ως επιστήμονας υγείας, διότι αν δεν κοιμηθεί όλη τη νύχτα γιατί έτσι θέλει, την άλλη μέρα να δω πώς θα δουλέψει. Είναι ένας νόμος ο οποίος αναπροσαρμόζει τελείως το φαρμακευτικό κλάδο, δεν ισχύει πουθενά στην Ευρώπη και είναι ένας πειραματικός νόμος που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μας.

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Τόνισε δε πως «από κει και πέρα εμείς ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα δούμε μετά τη Δευτέρα που θα ψηφιστεί και θα ολοκληρωθεί ο νόμος τι ακριβώς θα λέει και θα το συζητήσουμε σε πανελλήνιο επίπεδο και θα δοθούν οδηγίες στους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το ωράριο σε τοπικό επίπεδο και να μη γίνει το χαοτικό ωράριο το οποίο υπάρχει και θα υπάρχει σε κάποιους συλλόγους και ειδικά στις μεγάλες πόλεις που περισσότερο επιδεινώνεται παρά βελτιώνεται».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

Ερωτηθείσα η κ. Ρακιντζή αν υπάρχει το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί σε κινητοποιήσεις, σχολίασε πως «πανελλήνια σκεφτόμαστε κινητοποιήσεις, δεν ξέρω τι μορφής θα είναι. Είναι λίγο νωρίς, αυτά θα τα ξέρουμε από την Τρίτη και μετά, αφού ολοκληρωθεί ο νόμος και αφού πρέπει να πάρουμε μετά τις αποφάσεις μας γιατί η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι την επόμενη μέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *