ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Θάσου από τις δεσμεύσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις φωτιές

Στη Θάσο βρέθηκε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης για το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών από τις φωτιές του Σεπτεμβρίου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δεσμεύσεις του υπουργού απέναντι στις παραγωγικές τάξεις του νησιού.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε πως «τη Δευτέρα έγινε η συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρη, τους ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και με τις υπηρεσίες όλες, Διεύθυνση Δασών, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπηρεσιακοί αλλά και παραγωγοί. Πρώτον για να δούμε το θέμα των αποζημιώσεων των πληγέντων, όμως και θέματα τα οποία είναι γενικότερου ενδιαφέροντος και έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, όπως η οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι και ζητήματα που τέθηκαν για την παραχώρηση της γης ή για τη δημιουργία του βιολογικού του Πρίνου, ένα θέμα που επίσης μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Βέβαια αφού συζητήθηκαν όλα τα θέματα των αποζημιώσεων σε κάθε λεπτομέρεια και από κάθε ενδιαφερόμενο, κάναμε και ένα βήμα παραπάνω».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Όπως ανέφερε για αυτό ο κ. Χατζηεμμανουήλ «με τον υπουργό συζητήσαμε την άνοιξη να κάνουμε ένα συνέδριο όπου θα εμπλέκεται και το υπουργείο και το πανεπιστήμιο και ο δήμος το οποίο θα έχει ως αντικείμενο τον ολιστικό στρατηγικό σχεδιασμό, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο αναπτυξιακό, που θα έρθει να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και να αναδείξουμε και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα του νησιού. Έναν οδικό χάρτη, ένα εργαλείο ανάπτυξης για το νησί, το οποίο θα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα. Η συζήτηση κράτησε τρεις ώρες και μετά ο υπουργός επισκέφθηκε το Φράγμα των Μαριών που τέθηκε και από μένα ως προτεραιότητα η αποκατάστασή του και ως ταμιευτήρα νερού αλλά και ως τουριστικό αξιοθέατο. Αφού λοιπόν έγινε η συζήτηση κάναμε κι ένα βήμα παραπάνω. Όχι μόνο να επουλώσουμε τις πληγές του νησιού, όχι μόνο να το θωρακίσουμε, αλλά να δημιουργήσουμε και ένα εργαλείο, έναν οδικό χάρτη, το οποίο θα είναι εργαλείο χρηστικό. Θα είναι δηλαδή εφαρμόσιμο για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *