ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για δύο μελέτες λιμενικών έργων

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας για δύο μελέτες λιμενικών έργων. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη είναι πολύ σπουδαίες μελέτες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μιλάμε για μελέτες που στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που κάναμε με τον ΟΛΚ, η μία έχει να κάνει με την επέκταση των κρηπιδωμάτων και προσήνεμου μόλου καθώς και τα ΗΜ δίκτυα της χερσαίας ζώνης της Ιχθυόσκαλας στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Η άλλη έχει να κάνει με το έργο της διαπλάτυνσης και της επέκτασης του υπήνεμου μόλου του κεντρικού λιμένα Καβάλας.

Μιλάμε για δύο σπουδαίες μελέτες με ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Είναι βαριά έργα που θα μελετηθούν. Ο προϋπολογισμός είναι μεγάλος και τα έργα χρηματοδοτούνται από διάφορους πόρους, όπως το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ. Συμμετέχει και η Περιφέρεια σ’ αυτήν τη χρηματοδότηση και νομίζω ότι τα συγκεκριμένα έργα μπορούν να αλλάξουν και να βοηθήσουν στο κομμάτι της Ιχθυόσκαλας σημαντικά τους αλιείς μας. Αλλά θα αλλάξουν και την εικόνα του λιμανιού της Καβάλας».

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Πρόσθεσε ότι «η μία μελέτη ανέρχεται γύρω στις 450 χιλιάδες ευρώ και η άλλη γύρω στις 300 χιλιάδες. Είναι μεγάλες οι μελέτες αλλά είναι και πολύ μεγάλα τα έργα. Στην Ιχθυόσκαλα θα υπάρχει χώρος για να ελλιμενίζονται μόνιμα εκεί τα αλιευτικά σκάφη. Αυτό θα βοηθήσει καθώς θα υπάρξει μια εξειδίκευση. Οι αλιείς θα είναι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, τα τουριστικά σκάφη σε άλλο και έτσι πρέπει να γίνει.

Ένας δρόμος χιλιομέτρων ξεκινάει με το πρώτο βήμα, λένε οι Κινέζοι και νομίζω ότι έχουν δίκιο, αφού με την ολοκλήρωση των μελετών μπορούμε να βάλουμε γερά θεμέλια για αυτά τα αναπτυξιακά έργα που θα αλλάξουν σημαντικά όλη την εικόνα της πόλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *