Κύριο άρθροΠολιτική

«Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον του ΟΛΚ» δηλώνει ο πρόεδρος του φορέα Χρήστος Ηλιάδης

Ως γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο της  Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί εντολή κατάσχεσης σε Τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού Λιμένα για 1,5 εκ. ευρώ σε ότι αφορά την οφειλή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  προς την «Δημωφέλεια»  για την απαλλοτρίωση των 74 στρεμμάτων στο νέο Λιμάνι για τις κατασκευαστικές ανάγκες του. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οφείλει ο ΟΛΚ να πληρώσει αυτό το τίμημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Χρήστος Ηλιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις, επικρίνοντας την στάση της «Δημωφέλεια».

«Πάμε λοιπόν σε ένα κεφάλαιο…. Για εμένα αυτό που πρέπει να τονισθεί είναι ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια ακατανόμαστη ενέργεια. Διαβάζω διάφορα, όπως  ότι δεν θα δεχθεί η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τα τερτίπια του κάθε φορέα… Δηλαδή το δικαίωμα της προσφυγής σε κάθε ένδικο μέσο, το οποίο είναι υποχρέωση για τον φορέα αν θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα και το έργο του φορέα που του ανέθεσε η πολιτεία να εκτελεί, αν αυτό λέγεται τερτίπι τότε εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης διαβάζω ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αν δεν βρει χρήματα στους λογαριασμούς μας θα πάει σε αναζήτηση περιουσίας ώστε να την κατασχέσει. Αυτό δείχνει ότι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο Δήμος Καβάλας, δεν ενδιαφέρεται αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες και αν θα υπάρχει η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Όλη η δραστηριότητα του αναδεικνύει ότι ποσώς τους ενδιαφέρει αν λειτουργούν τα λιμάνια και αυτό αν παίζει ρόλο στην ανάπτυξη. Είπαν ότι θα αργήσει να τελειώσει το θέμα… Δηλαδή η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ λέει ότι θα πάρει τα λεφτά και μετά θα παίρνουμε αναβολές για να μην εκδικαστεί η υπόθεση στο Δικαστήριο;» σημείωσε αρχικά.

ΑΓΩΓΗ

Πρόσθεσε δε πως «Και εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο και έχω προχωρήσει ήδη σε διερευνητική αγωγή για να δω ποιος είναι υπόλογος να καταβάλλει τα χρήματα, θέλοντας έτσι να δείξω ότι γρήγορα πρέπει να τελειώσει το όλο θέμα. Εγώ και ο ΟΛΚ δεν θέλουμε να έχουμε δίκες. Αλλά θα πάμε στις 16 Νοεμβρίου στο Μονομελές της Καβάλας για να εκδικασθεί η υπόθεση και να τελειώσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Είμαι υποχρεωμένος εκ του νόμου, όχι μόνο για να διαφυλάξω τα συμφέροντα του ΟΛΚ να προβώ σε κάθε ένδικο μέσο. Αλλιώς όχι μόνο θα πάω για παράβαση καθήκοντος, αλλά και δεν θα έχω επιτελέσει το ρόλο για τον οποίο μου έχει ανατεθεί η συγκεκριμένη θέση.

Το θέμα δεν είναι να πάρει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ λεφτά από τον ΟΛΚ χωρίς να είναι αυτός υπόχρεος να τα δώσει. Έχει ξεκαθαρισθεί το θέμα της απαλλοτριωμένης έκτασης, και πρέπει σύμφωνα με το νόμο ή να ανακαλεστεί προγενέστερη απόφαση του πρώην προέδρου του ΟΛΚ  κ. Κοσμίδη.  Επίσης οι διαδικασίες έγιναν και έχει ξεκαθαρισθεί ότι αυτός που πρέπει να λάβει το τίμημα της αποζημίωσης είναι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Επίσης έχει ξεκαθαριστεί το ποσό.

Για αυτά όλα δεν μιλάμε. Το θέμα είναι ποιος είναι υπόχρεος να πληρώσει. Άλλο ταμείο ο ΟΛΚ άλλο το ελληνικό δημόσιο. Εγώ δεν θέλω δικαστικές αναβολές. Θέλω να τελειώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αναβολές δεν ζήτησα και δεν θα ζητήσω».

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ο κ. Ηλιάδης  ακολούθως σημείωσε ότι  «Αλλά αυτό που είπε η κ. Ιωσηφίδου είναι ότι θα ακολουθήσει τελικά τη δική της στάση. Θα πάρει τώρα τα χρήματα και μετά θα ζητήσει αναβολές για να αργήσει να βγει η απόφαση. Όταν μιλάει για αναβολές γιατί εγώ να πάρω; Πήρα ποτέ; Εγώ μόνο αναγνωριστική αγωγή έκανα. Ο ΟΛΚ δεν επιχορηγείται από το ελληνικό δημόσιο. ,Με τα έσοδα του πληρώνει εργαζομένους, εξωτερικούς συνεργάτες και επενδύει σε αναπτυξιακά έργα που είναι προς όφελος όλης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας. Απλά κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το έργο του ΟΛΚ. Εγώ είμαι ξεκάθαρος και θα είμαι πάντα σε συνεργασία με Δήμο και ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για όλα όσα αφορούν τους πολίτες γιατί δεν θέλω τη δικαστική διαμάχη να την πληρώσουν οι πολίτες. Όπως και να έχει θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα όλων. Νόμιμα δικαιώματα σημαίνει ν α μπουν όλα στο τραπέζι.

Αν δεν φτάνουν τα χρήματα θα φθάσουν λέει από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μέχρι και σε δεσμεύσεις της περιουσίας του ΟΛΚ. Αυτό σημαίνει ότι δεν τους νοιάζει ούτε η μισθοδοσία των εργαζομένων, ούτε αυτό. Και στο τέλος τέλος δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Δεν θα πω κάτι άλλο, θα το δείξει η διαδικασία. Αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΚ που είναι προς όφελος των πολιτών ούτε βέβαια η μισθοδοσία των εργαζομένων».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *