Κύριο άρθροΠολιτική

«Η δημοτική διοίκηση έχει συνέχεια και αυτό φαίνεται και στα δημοτικά έργα» εκτιμά η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής παραχώρησε  συνέντευξη τύπου για τα 2 χρόνια της διοίκησης του Δήμου Καβάλας ασκώντας σκληρή κριτική και κατηγορώντας την δήμαρχο ότι δεν έκανε κανένα έργο αλλά συνεχίζει πάνω σε αυτά που βρήκε από την διοίκηση Σιμιτσή.  Η κ. Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις απαντώντας σε αυτή την σκληρή κριτική.

Όπως ανέφερε αρχικά «Αν πάμε λίγο πίσω θα δούμε ότι επί διοικήσεως Εριφυλλίδη ο ίδιος αναζητούσε χρήματα για να ξεκινήσει το έργο του παιδικού σταθμού της Εκάβης, δεν πρόλαβε όμως…. μόλις λοιπόν ανέλαβε  ο κ. Σιμιτσής ζήτησε σχεδόν να απαξιώσει το έργο. Εμείς του είπαμε να μην το αφήσει το έργο και να το συνεχίζει κανονικά και μάλιστα τον επισκεφθήκαμε με τον δημοτικό σύμβουλο  κ. Καραμπουρνιώτη και τον πιέσαμε αρκετά. Αλλά ήταν ένα σημαντικό έργο και είχα πει και στον τότε Αντιδήμαρχο κ. Κακουλίδη ότι καλά έκανε και το ξεκίνησε. Και ίδιος με κοίταζε και του εξήγησα ότι οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, που η διοίκηση του κ. Σιμιτσή την πρώτη 4ετία με αυτό το έργο θα έμενε. Βέβαια δεν ήξερα ότι το έργο δέκα χρόνια μετά θα τελείωνε…. μιλάμε για πανελλήνιο ρεκόρ.

Εγώ παρέλαβα και ένα δρόμο για το νοσοκομείο που καρκινοπαθούσε. Όλες οι συνοικίες ήταν αποκλεισμένες και έπρεπε να κάνουν όλο το γύρο για να φτάσουν σε εκείνη την περιοχή και δη στο νοσοκομείο. Αυτά παρέλαβα εγώ. Και όμως βρήκα και μια Μεγάλη Λέσχη που ακόμη δεν μπορώ να την συνεφέρω αλλά θα την παραδώσω τελειωμένη».

 

ΕΡΓΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Όλα αυτά δεν είναι δικά μου έργα, είναι έργα του καβαλιώτικου λαού και σε αυτόν θα τα παραδώσω. Αλλά και η Ερυθρού Σταυρού, και η Βενιζέλου για την οποία τόσα πολλά ακούσθηκαν και φέρνω εγώ τώρα σε τροχιά εκτέλεσης και απόδοσης και  τόσα πολλά χρειάσθηκε να πούμε ως διοίκησης σε όλους όσους μας πίεζαν, μας κατηγορούσαν, μας ενοχλούσαν.

 

Αυτά απλά να τα θυμόμαστε και όταν μια διοίκηση τελειώνει έργα της άλλης, δεν είναι κακό. Κακό είναι οι μεγαλοστομίες και οι κομπασμοί. Τα περίφημα εγώ είμαι και κανείς άλλος.

 

Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και κανένας Έλληνας πολίτης δεν τα ανέχεται. Και εγώ όταν τελειώσω αυτά τα έργα, θα κάνω κάτι, Απλά ο κ. Σιμιτσής ξέρει ότι είμαστε εν μέσω ΕΣΠΑ και ξέρει ότι εμείς υποβάλλαμε αιτήσεις για τα σχολεία. Απλά τώρα είμαστε σε φάση μελετών και για αυτό λέει αυτά που λέει».

ΣΠΑΤΑΛΕΣ

Η ίδια σχολίασε και το γεγονός ότι ο κ. Σιμιτσής την κατηγόρησε για σπατάλη. «Ο κ. Σιμιτσής 2 εκ ευρώ λέει ότι μας άφησε, εμάς που είχαμε ένα έργο απενταγμένο, αυτό στην οδό Θράκης, είχαμε μια δημοσιονομική προσαρμογή στους παιδικούς σταθμούς και λέγαμε αν γίνεται ότι  δεν θα το πληρώσουμε με τίποτε….

Εμείς έχουμε 600 χιλιάδες ευρώ από τον κ. Σιμιτσή υποχρέωση, και τώρα έρχονται στο κεφάλι μου και λέει ο ίδιος ότι εγώ έχω πλεόνασμα. Για τους παιδικούς σταθμούς μας απέρριψαν τις αντιρρήσεις μας και καλούμαστε να το πληρώσουμε σίγουρα…

 

Άρα πληρώνουμε και κάνουμε και εκδηλώσεις πολιτιστικές για τον κόσμο που έχει και κουλτούρα και για τους λαϊκούς. Κανείς δεν λέει ότι όλος ο κόσμος χαίρεται με αυτά που γίνονται; Το Κοσμόπολις δεν το χάρηκαν πολλοί; Και το Σόου όλοι δεν το χάρηκαν;  Μήπως όμως και οι πολιτιστικοί σύλλογοι δεν ετοιμάζουν διάφορα; Και όλοι θέλουν το Δήμο Καβάλας για να κάνουν σοβαρές εκδηλώσεις, όπως τις ξέρουμε άλλωστε. Ο σκοπός της διοίκησης είναι να γίνονται οι εκδηλώσεις, για δύο λόγους. Πρώτον για να χαρούμε εμείς οι ίδιοι μετά τις πίκρες που τρώμε τα τελευταία έξι χρόνια αλλά και για να έχουμε ζωντάνια για να κερδίσουμε τον τουρίστα, Ο ξένος δεν έρχεται σε μια πόλη που δεν μιλά ο ένας στον άλλο.

 

Όσο για το Ασημακοπούλου κρατώ μικρό καλάθι. Και όταν άκουσα τον κ. Καμένο μίλησε για δύο μήνες, αλλά τίποτε δεν έγινε, Εν τη παλάμει και ούτε βοήσωμε, πρώτα να το δούμε και μετά. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *