ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Εύχομαι κάτι να γίνει και να μην κλείσει το ίδρυμα» δηλώνει η νομική σύμβουλος  του Ιδρύματος  «Αγία Μαρίνα»   Φιλιππίδου Μαρίνα

Σε δύο εβδομάδες περίπου θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη για το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο  με την ελπίδα να το αναλάβει ο Δήμος Καβάλας διότι διαφορετικά θα χρεοκοπήσει και θα κλείσει. . Σύμφωνα με την νομική σύμβουλο του Ιδρύματος κ. Φιλιππίδου είναι η μόνη λύση καθώς δεν διαφαίνεται πρόθεση της κυβέρνησης να το εντάξει στις κρατικές δομές.

Όπως τόνισε αρχικά «Νέα δεν υπάρχουν για το Ίδρυμα. Καμία εξέλιξη εν όψει. Αναμένουμε την υπουργό Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φωτίου αλλά και εκείνη δεν έχει αποφασίσει κάτι. Σε δύο εβδομάδες από τώρα θα γίνει η τρίτη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και εκεί θεωρώ ότι εφόσον δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο προς το δημόσιο ώστε να γίνει ΚΔΑΠ του δημοσίου το Ίδρυμα, θα πρέπει να το αναλάβει η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα  όπως υποσχέθηκε.

Άλλωστε αυτή βλέπουμε να είναι η πιο πρακτική λύση από την στιγμή που δεν υπήρχε ενδιαφέρον να ενταχθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Γιατί όλα τα άλλα σενάρια είναι λίγο ανέφικτα.

Να μπει όμως στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας είναι εφικτό και αυτό θα συνέφερε σε όλους. Γιατί αυτό θα αφορούσε και στους εργαζόμενους και από την στιγμή που δεν παίρνουμε καμία απόφαση στο υπουργείο, ο μονόδρομος πια αφορά στο Δήμο Καβάλας».

ΤΟ ΕΛΠΙΖΕΙ

Η κ. Φιλιππίδου πρόσθεσε πως «Ελπίζω λοιπόν κάτι να γίνει αν και νομίζω ότι θα έχουμε και σε αυτή τη περίπτωση καθυστερήσεις και ελπίζω να δούμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Αν περάσει το ίδρυμα στο Δήμο Καβάλας ορίζεται η δυνατότητα λειτουργίας τουλάχιστον για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Για εμένα το παν είναι να γίνει. Τώρα αν καθυστερήσει έστω και έναν χρόνο ας καθυστερήσει. Αλλά κάτι να γίνει. Νεώτερο τέλος ούτε από τους βουλευτές έχουμε ούτε από κανέναν.

Αν γινόταν ΚΔΑΠ του δημοσίου θα έπρεπε να γίνει ρύθμιση του χρέους. Μια ρύθμιση που την παλεύουμε εδώ και χρόνια και δεν έγινε τίποτε παρά μάλιστα και τις υποσχέσεις του πρώην υπουργού κ. Αλεξιάδη. Άρα λίγο πριν το Πάσχα θα κάνουμε την τρίτη μας σύσκεψη και εκεί ας αποφασίσουν όλοι οι φορείς τι δρόμο θα ακολουθήσουν. Εύχομαι κάτι να γίνει και να μην κλείσει το ίδρυμα μια και οι εργαζόμενοι όπως και όλοι περιμένουν» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *