ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Επέστρεψαν τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας στην οδό Βενιζέλου

Τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας επέστρεψαν στην οδό Βενιζέλου ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Να υπενθυμίσουμε ότι τα λεωφορεία είχαν αποκλειστεί λόγω των έργων ανάπλασης που έγιναν και μόλις έγινε η παράδοση του έργου το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας πήρε το πράσινο φως για να επιστρέψει στα δρομολόγια. Στο πλαίσιο αυτό η επιστροφή γίνεται τμηματικά για τον καλύτερο συντονισμό των δρομολογίων καθώς συνολικά θα επιστρέψουν 4 γραμμές. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μακρογιαννίδης   σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε το όλο γεγονός, σημειώνοντας πως «προς το παρόν από την αρχή που ξεκινήσαμε το ένα δρομολόγιο στην οδό Βενιζέλου δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Νομίζω ότι και με τα υπόλοιπα δρομολόγια που θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, την μεθεπόμενη και την άλλη Δευτέρα, δηλαδή τα δρομολόγια που θα ξεκινήσουν διαδοχικά ανά μία βδομάδα το ένα πίσω από το άλλο, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και η οδός Βενιζέλου θα λειτουργεί κανονικά όπως παλαιότερα. Αρχικά ξεκίνησε η γραμμή 11 Νοσοκομείο Περιγιάλι που είναι διπλή γραμμή, είπαμε να περάσει πρώτα η διπλή γραμμή. Μετά τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επόμενη διπλή γραμμή που είναι Βύρωνος Καλλιθέα. Κάθε Δευτέρα θα μπαίνει μια γραμμή μέσα οπότε θα λυθεί το πρόβλημα, κάθε Δευτέρα και ένα δρομολόγιο».

ΝΕΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην οδό Βενιζέλου μπήκαν καινούριες, καλαίσθητες στάσεις, λίγο πριν παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Το ίδιο συνέβη και στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Όσον αφορά την πάγια συνήθεια συμπολιτών να κολλούν πάνω στις στάσεις διάφορες αφίσες, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο, αρχικά θα γίνουν ορισμένες παρατηρήσεις, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μακρογιαννίδης. Θα γίνει προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για το γεγονός ότι απαγορεύεται στις στάσεις η αφισοκόλληση. Αν κάποιοι δεν συμμορφωθούν, θα τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός του δήμου και θα επιβληθούν πρόστιμα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ. Οι υπηρεσίες του δήμου θα πάρουν τα στοιχεία που βλέπουν σε κάθε ανακοίνωση και θα επικοινωνήσουν με αυτούς που δεν σεβάστηκαν τον κανονισμό.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη της επαρκούς αστυνόμευσης από τη Δημοτική Αστυνομία κυρίως αλλά και από το Τμήμα Τροχαίας της οδού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να αποφεύγεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων, προκειμένου να είναι ομαλή η κυκλοφορία στο δρόμο αυτό για να μην επιβαρύνεται κυκλοφοριακά η οδός Βενιζέλου. Σημειώνεται ότι πλέον δεν επιτρέπεται στην οδό Ερυθρού Σταυρού ούτε η ολιγόλεπτη στάση, καθώς πρέπει να είναι προσβάσιμες στην κυκλοφορία και οι δύο λωρίδες.

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πλέον δεν επιτρέπεται η στάθμευση στις παρκίδες στην οδό Βενιζέλου, κάτι που γινόταν ανεκτό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς δεν είχε παραδοθεί ακόμα το έργο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *