Εξαιρετικά εξελίσσονται οι εξαγωγές σπαραγγιών από το Νέστο Καβάλας προς τη Γερμανία κυρίως με πολύ ικανοποιητικές τιμές

Εξαιρετικά εξελίσσονται οι εξαγωγές σπαραγγιών από τον κάμπο του Νέστου Καβάλας προς τη Γερμανία κυρίως με πολύ ικανοποιητικές τιμές. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι η όλη διαδικασία εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «τα σπαράγγια είναι μια από τις δυναμικές καλλιέργειες της περιοχής μας και κυρίως του Νέστου. Έχουμε φέτος μια πολύ μεγάλη ποσότητα παραγωγής και λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα. Ο καιρός αυτός έχει βοηθήσει στο να γίνουν τα σπαράγγια ποιοτικά και να είναι σε μεγάλη ποσότητα. Η εξαγωγική διακίνηση προς τις χώρες της Ε.Ε. και κυρίως της Γερμανίας όπου απευθύνεται το 90% και πλέον της παραγωγής μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι τιμές διατηρούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά ικανοποιητικές είναι και οι ποσότητες οι οποίες διακινούνται προς αυτές τις αγορές. Θέλω να πιστεύω και ευελπιστώ να φύγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα από τα παραγόμενα σπαράγγια στην περιοχή μας, καθώς οι Γερμανοί είναι αρκετά σωβινιστές, βγάζουν και αυτοί δικό τους σπαράγγι και όταν θα βγει το δικό τους τότε σταματούν να παίρνουν σπαράγγι από τις υπόλοιπες περιοχές. Κι επειδή ο καιρός είναι καλός και εκεί, υπάρχει ο φόβος ότι στα σπαράγγια θα υπάρχει ποσότητα εδώ, θα βγουν τα δικά τους και δεν θα καταναλώνονται από τη γερμανική αγορά. Για αυτό ας φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα έτσι ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα με την έναρξη της παραγωγής των γερμανικών σπαραγγιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.