Κύριο άρθροΥγεία

«Ελέγχουμε όλα τα πιστοποιητικά νόσησης που μας τέθηκαν υπ’ όψιν για υγειονομικό προσωπικό», δήλωσε ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας, Βαγγέλης Καμπουρίδης

 

 

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν δοθεί πλαστά  πιστοποιητικά νόσησης. Ο πρόεδρος των Γιατρών του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Καμπουρίδης σημείωσε πως διενεργούνται τεστ αντισωμάτων σε υγειονομικούς και ελέγχουν όλα τα πιστοποιητικά νόσησης. Το θέμα είναι ποινικό και πειθαρχικό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ελέγχουμε όλα τα πιστοποιητικά νόσησης, συνολικά 18, που μας τέθηκαν υπ’ όψιν για υγειονομικό προσωπικό. Μαζί με αυτό ελέγχουμε και δειγματοληπτικά κι άλλους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν, θέλοντας να δούμε αντισώματα ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα είναι και ο τελευταίος διότι θέλει ένα μήνα από την ημερομηνία του πιστοποιητικού που γράφει ότι κάποιος είναι θετικός στον ιό. Γίνεται και γενικότερος δειγματοληπτικός έλεγχος σε διάφορους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, για να δούμε τι γίνεται».

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

Για το πιστοποιητικό που προσκόμισε γιατρός από τη Βουλγαρία είπε ότι «αυτό δεν είναι νόσησης, αλλά εμβολιασμού. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με πιστοποιητικά εμβολιασμού. Το πρόβλημά μας είναι με τα πιστοποιητικά νόσησης».

Για το πιστοποιητικό νόσησης γιατρού που δεν συμβαδίζει με τα αντισώματα, είπε ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω αλλά ό,τι βρεθεί από τους ελέγχους που κάνουμε, πέρα από τον πειθαρχικό έλεγχο, ο φάκελος θα φεύγει στην Εισαγγελία. Διότι είναι και πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Είμαστε υποχρεωμένοι να από το νόμο να το κάνουμε αυτό. Όταν βγαίνει κάποιος και λέει ότι έχει μηδέν αντισώματα υπάρχει μια υπόνοια ότι κάτι έχει γίνει. Δεν είναι φυσιολογικό. Άρα το διαβιβάζεις για περαιτέρω έλεγχο. Η πειθαρχική διερεύνηση μπορεί να επισύρει και ποινή οριστικής απόλυσης. Είναι θέμα πειθαρχικού οργάνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *