Κύριο άρθροΠολιτική

Εκλογές στις αρχές του 2019 βλέπει ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται πολύ χρόνο στην Βουλή λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και στις επιλογές της, κάνοντας λόγο ακόμη και για γκάφες.

Όπως τόνισε αρχικά «Ξεκινούν οι εργασίες του τρίτου θερινού τμήματος που θα είναι βαρύ αφού η κυβέρνηση δεν μας αφήνει σε ησυχία με τις γκάφες που κάνει. Μιλάμε για «εισαγγελέα» υπηρεσίας πια αφού κάθε τόσο κάτι προκύπτει. Είχαμε την περίεργη εξέλιξη της οδηγίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εδώ σε αυτό που κάνει την έρευνα για το Μάτι ώστε να περιμένει και να πάρει απόφαση για τον ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, από την κυρία που μας είπε ότι για τις ζημιές στην Μάνδρα δεν έφταιγε κανείς. Εμείς ανησυχήσαμε, ψάξαμε να την βρούμε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, βρήκαμε τελικά τον κ. Ζαγοραίο, τον Εισαγγελέα  Πρωτοδικών ο οποίος έκανε την έρευνα για το Μάτι προκειμένου να τον ρωτήσουμε τι τελικά συμβαίνει.

Μιλήσαμε πράγματι, ο ίδιος μας καθησύχασε, ενώ στο ενδιάμεσο βγήκε και μια ανακοίνωση με την οποία μας έλεγαν ότι τελικά δεν υπήρχε εντολή σταματήματος της έρευνας μέχρι να βγει το πόρισμα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία, η οποία και πίστεψε ότι παγώνουν οι ευθύνες για το Μάτι. Έτσι η Εισαγγελέας μας είπε ότι προχωράμε τελικά»….

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

«Σήμερα έχουμε άλλο φαγητό στο μενού» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «ακυρώνει ουσιαστικά την πρωτοβουλία του προκατόχου του και αναστέλλει την εφαρμογή της υποχρεωτικής μεσολάβησης εντός των δικαστικών αιθουσών.

Δηλαδή πριν πάει κανείς στα Δικαστήρια, είτε η διαφορά είναι μεγάλη είτε μικρή, είτε οι διάδικοι έχουν χρήματα είτε όχι, μια και θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον κονδύλια στο διαμεσολαβητή, θα πρέπει να στραφούν πρώτα σε αυτόν και μετά να πάνε στις δικαστικές αίθουσες αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Αυτή είναι μια εξαγγελία. Το δικαστικό έτος μόλις έχει ξεκινήσει. Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχουν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι και αφού δεν ξέρει ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει βλέπει το πρόβλημα εμπρός του.

Στις μεγάλες διαφορές και όταν υπάρχει μεγάλο κόστος ας υπάρχει η διαμεσολάβηση. Στις μικρές όμως υποθέσεις ο αντίδικος να μην χρειάζεται να κάνει επιπλέον έξοδα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής αυτό δεν το δεχόταν αν και τον παρακαλούσαν όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι, ο νέος υπουργός είναι πιο διαλλακτικός και τελικά αυτή η πρόβλεψη έρχεται με τροπολογία ώστε να συζητηθεί εκ νέου. Κάθε μέρα έχουμε ζητήματα, θα μας απασχολήσει και θέμα με την δημοσιοποίηση στοιχείων. Αν γράψετε για παράδειγμα κάτι κακό για εμένα, εγώ μπορώ να σας πάω στον Εισαγγελέα…. Αυτό έκανε ο Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος και πήγε 3 δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου»  στον Εισαγγελέα οι οποίοι βέβαια δεν είχαν γράψει κάτι συγκεκριμένο παρά ότι υπάρχουν υπόνοιες για κακοδιαχείριση κονδυλίων στο μεταναστευτικό ζήτημα. Αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον γιατί δεν μπορεί να κινείται η αυτόφωρη διαδικασία για τα εγκλήματα που τελούνται δια του Τύπου. Πρέπει να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες όχι όμως να μιλάμε για αυτόφωρο και διαδικασία προσαγωγής στο τμήμα και κράτηση εντός των κρατητηρίων. Αυτά μάλλον είναι γυμνάσια για τους ανθρώπους που ασκούν κριτική στην εξουσία και δη τους ανθρώπους του Τύπου».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές ο ίδιος δήλωσε ότι  «Είμαι αναρμόδιος να απαντήσω. Ο χρόνος των εκλογών και η απόφαση για το πότε θα γίνουν είναι καθαρά θέμα του πρωθυπουργού. Όλα είναι πιθανά από εδώ και πέρα. Δεν νομίζω να έχουμε εκλογές μέσα στο 2018 αλλά μόλις μπούμε στο 2019 ανά πάσα στιγμή μπορούμε να πάμε σε εκλογές.

Η κυβέρνηση έχει δύο πολύ σοβαρά θέματα εμπρός της. Δύο είναι αυτά: το θέμα των συντάξεων. Έχει ψηφίσει να κοπούν. Αλλά το έχει ψηφίσει. Και όταν εμείς προτείναμε μια τροπολογία για να αλλάξει το μέτρο δεν μας άκουσαν. Και τώρα αυτοί μας κατηγορούν ότι εμείς φταίμε για αυτό. Τώρα θα πάμε στο Eurogroup. Και εκεί θα λυθεί το ζήτημα των συντάξεων.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι η συμφωνία των Πρεσπών!

Ίσως έρθει να κυρωθεί στη Βουλή των Ελλήνων εφόσον προχωρήσουν τα στάδια στα Σκόπια. Δηλαδή πρώτα δημοψήφισμα, μετά κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων και μετά αλλαγή του Συντάγματος ώστε να πάψουν οι αλυτρωτικές παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι οριακό και όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται ερήμην  της βούλησης του ελληνικού λαού που είναι αντίθετος, μια συμφωνία που τώρα βλέπουμε όλοι πόσο επιζήμια ήταν.

Το θέμα των συντάξεων θα έρθει πρώτο προς αντιμετώπιση. Αν δεν έχει κριθεί κάτι άλλο, αφού οι Ευρωπαίοι μας λεν ότι το ψηφίσαμε, τότε θα κριθεί μετά. Θα είναι δύσκολη προεκλογική περίοδος, θα γίνει σε κλίμα πόλωσης, έντασης και σκανδαλολογίας. Από εκεί και πέρα θέλει μια μεγάλη προσπάθεια από πλευράς μας ώστε να εξηγήσουμε στον κόσμο τα μεγάλη προβλήματα.

Ίσως να αναθεωρήσω και εγώ και σχεδιάσω εκ νέου το πρόγραμμα των ανοικτών ομιλιών. Χρειάζεται διάλογος με τους πολίτες και καθαρές κουβέντες».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τέλος αναφορικά με ποιόν Περιφερειάρχη θα στηρίξει η ΝΔ για την Περιφέρεια μας μετά τα παραταξιακά προβλήματα που προέκυψαν με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο, σχολίασε πως  «Όσο για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ ακούγονται διάφορα. Εντός των ημερών θα έχουμε την τελική θέση του κόμματος που θα είναι σεβαστή σε όλους, σε όλα τα επίπεδα. Κλείνει υπέρ του κ. Μέττιου χωρίς να έχει ξεκαθαρισθεί πλήρως το όλο θέμα. Από εκεί και πέρα ο καθείς αναλαμβάνει τις ευθύνες τους και θα ήταν μεγάλο κρίμα σε αυτή την συγκυρία να μην έχουμε κάτι θετικό για τη ΝΔ σε ό,τι αφορά την θέση του Περιφερειάρχη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *