Εκδηλώσεις στο Κάστρο το Σαββατοκύριακο, διαμαρτυρίες για τα έργα στην Πιπίνου….

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παναγίας «το Κάστρο», διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στο χώρο της Παλιάς Μουσικής με τίτλο  «Καστροφεγγισματα 2016».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 27 Αυγούστου  στις 8.30 το βράδυ με μία  θεατρική παράσταση από την ομάδα A…LIVE ενώ στις 9.30 το βράδυ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από την χορωδία του συλλόγου.  Παράλληλα  μέχρι την Κυριακή  28 Αυγούστου  θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών και χειροτεχνίας από ερασιτέχνες καλλιτέχνες της συνοικίας

Από τις 10 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.    Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικές δηλώσεις  έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φώτης Λαζαρίδης.  «Μιλάμε για εκδηλώσεις που άρχισαν από την Κυριακή 21    Αυγούστου με έκθεση καλλιτεχνών της συνοικίας μας. Πρόκειται για μια έκθεση που φιλοξενείται στην Παλιά Μουσική και αφορά μόνο καλλιτέχνες από την Παναγία. Είναι ερασιτέχνες και πολλοί δημιουργούν, αλλά κανείς δεν τους γνωρίζει και είναι καιρός να βγει το ταλέντο τους προς τα έξω. 18 άτομα έχουν δημιουργήσει διάφορα έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, πηλού, ντεκουπάζ, κοσμήματα και έτσι με το κάλεσμα μας τους δώσαμε το βήμα και όλοι προβάλουν τα έργα τους. Μέχρι τις 28 θα διαρκέσει η έκθεση από τις10 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Παράλληλα έχουμε και τα ΚΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΣΜΑΤΑ με το βήμα να δίδεται σε καλλιτέχνες της συνοικίας και όχι μόνο. Μια ομάδα θεατρική από παιδιά της συνοικίας και του ευρύτερου κύκλου με το έργο ΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΥ το Σάββατο και μετά το θέατρο θα έχουμε μουσική εκδήλωση από την χορωδία του συλλόγου. Την Παρασκευή έχουμε εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ Παπαϊωάννου και δεν κάνουμε εμείς κάτι άλλο. Δίδουμε βήματα στους δημιουργούς της συνοικίας και καλούμε άπαντες να περάσουν καλά»

ΕΡΓΑ

Αναφορικά με τα έργα στην οδό Πιπίνου στις Καμάρες για τα οποία διαμαρτύρεται ολόκληρη η συνοικία ανέφερε ότι «Όσο για τα έργα στην Πιπίνου, έπεσε πολύ μπετό, δεν συμφωνούμε και ελπίζουμε σε παρεμβάσεις μια και είναι έργα ΕΣΠΑ που πρέπει να ολοκληρωθούν βάσει προδιαγραφών. Και έπεσε τελικά τόσο μπετό στην συνοικία της Παναγίας, που δεν έπεσε πουθενά αλλού. Και να σκεφθεί κανείς ότι εμείς αν θέλουμε να κάνουμε κάτι με μπετό μας βγάζουν την Παναγία. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει γιατί δεν είναι καλαίσθητα αυτά που γίνονται και ελπίζουμε να γίνουν οι παρεμβάσεις για να επιδιορθωθούν τα άσχημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.