ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δύσκολος ο χειμώνας στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Νίκο Τσιλογιώργη

Φέτος ο χειμώνας θα είναι δύσκολος από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής κ. Νίκο Τσιλογιώργη, καθώς από σήμερα θα εκτελούνται μόλις δύο δρομολόγια κάθε ημέρα σε σχέση με τα τρία που ήταν πέρυσι. Μάλιστα ο κ. Τσιλογιώργης χαρακτήρισε την κατάσταση ως οικτρή,  καθώς η εξυπηρέτηση των Θασίων θα είναι πολύ δύσκολη.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιλογεώργης σημείωσε πως «φέτος ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος από άποψη δρομολογίων, ιδιαίτερα στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Ήδη από 1η Νοεμβρίου διαφοροποιούνται τα δρομολόγια, θα έχουμε δύο δρομολόγια ημερησίως, βέβαια όλες τις μέρες της εβδομάδας και το Σαββατοκύριακο. Το πρώτο δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα θα είναι 7.15 και 12.15 το μεσημεριανό κι εκεί τελειώνει η γραμμή του Πρίνου. Από την Καβάλα θα έχουμε δύο δρομολόγια αντίστοιχα, στις 9 το πρωί και 2 η ώρα το μεσημέρι. Τι να σχολιάσουμε τώρα, να σχολιάσουμε δηλώσεις παραγόντων, βουλευτών; Το θέμα είναι ότι ενώ κάπως τα πράγματα είχαν ηρεμήσει τα δυο τελευταία χρόνια, φέτος πάλι μπαίνουμε σε μια κατάσταση απελπιστική. Δηλαδή πολύ δύσκολη και για το νησί και για την πόλη της Καβάλας. Δυο δρομολόγια γίνεται αντιληπτό ότι δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Και βεβαίως από τις 12.15 το νησί, το κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού, είναι αποκομμένο από την πόλη της Καβάλας. Αντιλαμβάνεται κανείς τα προβλήματα που δημιουργούνται στο επιβατικό κοινό. Οι επιβάτες θα αναγκαστούν πάλι μέσω Κεραμωτής και Λιμένα να κάνουν ολόκληρο κύκλο για να φτάσουν από το Θεολόγο και από τα Λιμενάρια στην πόλη της Καβάλας. Το πρωί της Δευτέρας μίλησα με το Λιμεναρχείο, μού είπαν ότι για το Νοέμβρη και Δεκέμβρη θα κάνει δρομολόγια από την ΑΝΕΘ ο Άγιος Παντελεήμονας και από κει βλέπουμε πάλι. Μετά το Δεκέμβριο βλέπουμε γιατί μού έλεγαν ότι θα φέρει η τρίτη ναυτιλιακή εταιρία ο Φιλιάγκος ένα καινούριο πλοίο το οποίο θα δρομολογηθεί ενδεχομένως από την 1η Ιανουαρίου, είναι υπό ναυπήγηση δηλαδή αυτό το πλοίο και ενδεχομένως θα μπει στη γραμμή του Πρίνου από την 1η Ιανουαρίου του 2017».

ΟΙΚΤΡΗ

Και όπως συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Τσιλογεώργης «η κατάσταση επαναλαμβάνω είναι οικτρή, είναι απελπιστική. Βλέπω κάθε χρόνο να βιώνουμε τα ίδια προβλήματα σε αυτήν την πολύπαθη γραμμή του Πρίνου. Θα συνεδριάσουμε πάλι να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα μιλήσω και με τους υπόλοιπους θεσμικούς παράγοντες, με το δήμαρχο της Θάσου, με τη δήμαρχο της Καβάλας και με τους βουλευτές, με τον Αντιπεριφερειάρχη να δούμε τι θα κάνουμε».

ΥΔΡΟΠΤΕΡΥΓΟ

Τονίζεται ότι από σήμερα σταματάει και η λειτουργία του υδροπτέρυγου για λόγους συντήρησης. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιλογεώργης «στην τελευταία επικοινωνία που είχα με τον πλοιοκτήτη του υδροπτέρυγου μου έλεγε το εξής. Ότι εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα δρομολόγια τα προγραμματισμένα, το Γενάρη θα αποσύρουμε το υδροπτέρυγο για λόγους συντήρησης, αλλά βλέπω τώρα ότι ο Γενάρης γίνεται Νοέμβρης. Αυτή τη στιγμή το Λιμεναρχείο δεν γνωρίζει για τη μη εκτέλεση δρομολογίων από 1η Νοεμβρίου, δεν έχουν δηλαδή κάτι συγκεκριμένο στο γραφείο τους, γιατί μιλήσαμε και για το υδροπτέρυγο μού είπαν δεν γνωρίζουμε κάτι. Ένα κομμάτι λοιπόν του επιβατικού κοινού που εξυπηρείτο με το υδροπτέρυγο θα αρχίσει πάλι να ταξιδεύει με τα φέρρυ μπόουτ, με τα δύο δρομολόγια την ημέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *