Κύριο άρθροΠολιτική

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να προσλάβουμε όσους θα θέλαμε» δηλώνει η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Διαρκώς στενεύουν τα περιθώρια για προσλήψεις συμβασιούχων στους Δήμους  και φυσικά και στον Δήμο Καβάλας.  Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα έκανε σχετικές δηλώσεις, εκφράζοντας την  αγωνία της.

Όπως τόνισε αρχικά «Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε προσωπικό. Ακόμη και στα δίμηνα κολλάμε. Τα οκτάμηνα από την άλλη είναι μια διαδικασία πάρα πολύ δύσκολη και μακρινή. Και από την άλλη τα οκτάμηνα του Δήμου Καβάλας δεν ήρθαν να βοηθήσουν γιατί απλά έληξε το οκτάμηνο και δεν μπορούμε να καλέσουμε τον κόσμο να έρθει να δουλέψει από την στιγμή που τελείωσε το πρόγραμμα τους.

Από την άλλη θα πάρουμε τώρα 48 άτομα με δίμηνες συμβάσεις  στην καθαριότητα αποκλειστικά ενώ αναμένουμε τις μόνιμες προσλήψεις που θα είναι 118 άτομα αλλά το θέμα είναι πότε θα έρθουν και πως θα τους πληρώσεις. Θέλεις εργολάβους ή μόνιμους,. Εμείς θέλουμε εργάτες και όχι εργολάβους.

Όσο για τον εξωτερικό συνεργάτη στη ΔΕΥΑΚ δεν είναι νέα λογική. Απλά οι υπερωρίες ήταν πάνω από 700 το μήνα και γινόταν χαμός για το ποιος θα πάρει υπερωρία. Το ποσό τώρα είναι στάνταρ, δεν είναι υψηλό και ορίζεται από το νόμο. Έτσι όμως κανείς δεν θέλει να δουλέψει Σαββατοκύριακα. Ναι, αλλά οι βλάβες δεν γίνονται προγραμματισμένα. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις βλάβη παρά μόνο στοχευμένη εργασία. Άρα πως θα καλύψεις αυτό το κενό;

Και μιλώντας με αριθμούς είδαμε ότι περί τα 60 ευρώ το μήνα είναι οι υπερωρίες. Και τι να περάσω αφού ο νομοθέτης βάζει όρια. Πρέπει να αποδείξεις στους θεσμούς ότι δεν προσέλαβες προσωπικό, ότι δεν αμείφθηκε παραπάνω από ό,τι λέει ο νόμος και ότι δεν έκανε υπερωρίες παραπάνω από αυτό που λέει ο νόμος.

Αυτά είναι όσα θέτει ο νομοθέτης. Και εμείς κινούμαστε αναλόγως. Για αυτό και όλοι οι Δήμοι έχουν εργολάβους».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *